2018 cukormentes tortája a Három kívánság, az év Országtortája pedig a Komáromi kisleány cukrászremek lett. Mutatjuk a korábbi országtorták receptjét

A hozzáadott cukor nélkül készült „Három kívánság” cukrászremek nyerte a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt 2018-ban, melyet Nándori László budapesti cukrászmester készített. 

Magyarország Tortája – az Országtorta – a „Komáromi kisleány” lett, Sztaracsek Ádám komáromi cukrász alkotása. A két győztes torta 2018. augusztus 18-tól kerül a hazai cukrászdák kínálatába, a hagyományoknak megfelelően országszerte több cukrászat készíti majd.

A receptek egyelőre nem nyilvánosak, de a 2011-2017 között díjazott torták receptje elérhető. Fontos tudni, hogy a receptek cukrászok számára készültek, ezért a mértékegységek grammban vannak feltüntetve, s bizonyos hozzávalók is cukrászok által használatosak.

Magyarország Tortája 2011

Kecskeméti barackos kölestorta. Recept >>

Magyarország Tortája 2012

Szabolcsi almás máktorta. Recept >>

Magyarország Tortája 2013

Magyarország Tortája 2014

Magyarország Tortája 2015

Magyarország Tortája 2016

Magyarország Cukormentes Tortája 2016

Magyarország Tortája 2017

Balatoni habos mogyoró. Recept >>

Magyarország Cukormentes Tortája 2017

Pöttyös Panni. Recept >>

Magyarország Tortája 2018

Komáromi kisleány torta. Egyelőre csak képeket tudunk mutatni, a recepteket később hozzák nyilvánosságra. Sztaracsek Ádám a torta készítője szerint az idei Országtorta íze a körte köré épül. Van benne egy étcsokoládés krémréteg, egy vaníliás mascarpone mousse, egy gyömbéres körtekompót réteg, és kétféle tészta, egy diós morzsa és egy diós-mézes.

Magyarország Cukormentes Tortája 2018

„Három kívánság” torta. Egyelőre csak képeket tudunk mutatni, a recepteket később hozzák nyilvánosságra.

Idén hetedik alkalommal írta ki az Egy Csepp Figyelem Alapítvány és a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt, melyre az ország bármely cukrászdája és vendéglátó egysége nevezhetett. A cukrászok a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége által jóváhagyott alapanyaglistából válogathattak.

Az idei győztes a „Három kívánság” torta nem tartalmaz hozzáadott cukrot és fehér lisztet. Házias jellegű alkotás, a családok kedvenc habos tortája lehet. Három domináns összetevője a chia magos-diós mandulapiskóta, a meggy, és a darabos túró, ami igazi magyar különlegességnek számít. A torta frissességét a pikáns citromlé fokozza, míg a tetejét édes “habfelhő” borítja.

A „Három kívánság” alacsony szénhidráttartalmú, a kiegyensúlyozott étrendbe illeszthető könnyű finomság, melyet bátran fogyaszthatnak a cukorbetegek is. A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége számításai alapján egy szelet torta 12,9 g szénhidrátot és 242 kcal-t tartalmaz.

Te is süthetsz!

Magyarország Cukormentes Tortája program részeként az Egy Csepp Figyelem Alapítvány meghirdette a hobbicukrászok versenyét, a Magyarország Cukormentes Tortája háziversenyt is, melyre nem szakképzett cukrászok nevezhetnek minden évben. Részletek >>

Melyik Országtorta a kedvenced? Írd meg kommentben!

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három × 2 =

hirdetés