Pillekönnyű málnás-csokoládés trüffeltorta. Lisztmentes desszert

Ha szeretnéd elbűvölni szeretteidet, vendégeidet, ezzel a recepttel garantáltan sikerül. Pillekönnyű, lisztmentes, nagyon csokis torta, rengeteg málnával.

Hozzávalók

20 dkg étcsokoládé

20 dkg vaj

10 dkg cukor

4 tojás

1, 25 dl tejszín

málna

Öntethez

2 nagy marék málna (mirelit, idényben friss)

1/2 citrom leve

1-2 evőkanál cukor

1 tk keményítő

Elkészítés

A csokoládét, tejszínt, vajat és cukrot gőz felett olvaszd fel.

A tojásokat üsd egy közepes keverőtálba és keverd habosra – ahhoz, hogy szép fehér tojáshabot kapj, sokáig kell verni. (A tojásokat szét is lehet választani, külön-külön felverni a sárgáját, fehérjét, majd elegyíteni.)

A felvert tojáshoz lassan keverd hozzá a csokoládés masszát.

Egy kisebb tortaformát kenj ki vékonyan vajjal, lisztezd, majd öntsd bele a lágy masszát és előmelegített sütőben 180-as hőfokon süsd kb. 45 percig.

Amíg sül a torta, két nagy marék málnát kevés cukorral, fél citrom levével 1 percig forralj. Kevés keményítővel sűrítsd, majd sűrű lyukú szűrőn passzírozd át.

Ha megsült a torta, hagyd kihűlni, majd a tetejét kend meg a málnavelővel és bőségesen szórd meg málnával. Szórd meg porcukorral. A tetejére is csorgathatsz málnapürét.

Az eredeti receptet a teller-cake oldalán találtam.

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

9 − 1 =

hirdetés