Mandulalisztes almás szelet diódarabokkal

Puha, szaftos sütemény, a tetején roppanós diódarabokkal. Lisztmentes édesség.

Hozzávalók

3 tojás

8 dkg mandulaliszt

18 dkg reszelt alma

2 evőkanál eritrit

1 kevés szódabikarbóna

1 teáskanál fahéj

2 dkg vágott dió

vaníliakivonat (vagy diónyi reszelt gyömbér)

almas_mandulas_szelet2a

Elkészítés

A tojásokat válasszuk szét, a fehérjét verjük kemény habbá. A sárgáját keverjük ki az édesítővel (vagy cukorral), majd adjuk hozzá a mandulalisztet, a reszelt almát, a gyömbért (vagy vaníliakivonatot), a szódabikarbónát, a reszelt fahéjt.  A végén forgassuk össze a tojáshabbal.

A masszát öntsük sütőpapírral bélelt tepsibe, és szórjuk meg vágott dióval.

Előmelegített sütőben 180-190-es hőfokon süssük kb. 25 percig

Konyhavirtuóz blog receptje alapján: Sass Erika Sasó www.tepszi.hu

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három × négy =

hirdetés