Mandulalisztes almás szelet diódarabokkal
Puha, szaftos sütemény, a tetején roppanós diódarabokkal. Lisztmentes édesség.
Hozzávalók
3 tojás
8 dkg mandulaliszt
18 dkg reszelt alma
2 evőkanál eritrit
1 kevés szódabikarbóna
1 teáskanál fahéj
2 dkg vágott dió
vaníliakivonat (vagy diónyi reszelt gyömbér)
Elkészítés
A tojásokat válasszuk szét, a fehérjét verjük kemény habbá. A sárgáját keverjük ki az édesítővel (vagy cukorral), majd adjuk hozzá a mandulalisztet, a reszelt almát, a gyömbért (vagy vaníliakivonatot), a szódabikarbónát, a reszelt fahéjt. A végén forgassuk össze a tojáshabbal.
A masszát öntsük sütőpapírral bélelt tepsibe, és szórjuk meg vágott dióval.
Előmelegített sütőben 180-190-es hőfokon süssük kb. 25 percig
Konyhavirtuóz blog receptje alapján: Sass Erika Sasó www.tepszi.hu
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.