Mandulás csillagok – lisztmentes teasütemény
Finomra darált mandulából készül, liszt hozzáadása nélkül. Könnyen összeállítható, nagyon ízletes teasütemény; sütésnél arra kell figyelni, hogy a máz ne barnuljon meg.
Hozzávalók
50 dkg hámozatlan mandula finomra darálva (kézi diódarálót használok hozzá)
30 dkg porcukor
2 tojásfehérje (nagy tojásból)
2 tk. akácméz
1 tk. fahéj
porcukor a nyújtáshoz
Mázhoz
1 tojásfehérje
10 dkg porcukor
hirdetés ▼
hirdetés ▲
Elkészítés
Nagy tálba öntöm a hozzávalókat, s alaposan összegyúrom. Két folpack között kisebb adagokban kinyújtom a tésztát nagyjából fél centi vastagságúra.
Csillag formájú sütemény kiszúróval kiszaggatom, majd a csillagokat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatom.
A mázhoz: a tojásfehérjét a cukorral gépi habverővel addig verem, amíg jó sűrű lesz (olyan kemény legyen, hogy szinte álljon meg benne a keverőfej).
Kis ecset segítségével bekenem a csillagokat a fehér mázzal.
Számítani kell arra, hogy a tészta eléggé ragad, lisztezett felületen dolgozzunk!
Előmelegített sütőben 140 fokon nagyjából negyed óráig sütöm. Érdemes sütés közben többször ránézni, mert a tetejének szép fehérnek kell maradnia. Ha nagyon megsül, megbarnul a máz.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.