Mandulás csillagok – lisztmentes teasütemény

Finomra darált mandulából készül, liszt hozzáadása nélkül. Könnyen összeállítható, nagyon ízletes teasütemény; sütésnél arra kell figyelni, hogy a máz ne barnuljon meg.

Hozzávalók

50 dkg hámozatlan mandula finomra darálva (kézi diódarálót használok hozzá)

30 dkg porcukor

2 tojásfehérje (nagy tojásból)

2 tk. akácméz

1 tk. fahéj

porcukor a nyújtáshoz

Mázhoz

1 tojásfehérje

10 dkg porcukor

hirdetés 

hirdetés 

Elkészítés

Nagy tálba öntöm a hozzávalókat, s alaposan összegyúrom. Két folpack között kisebb adagokban kinyújtom a tésztát nagyjából fél centi vastagságúra.

Csillag formájú sütemény kiszúróval kiszaggatom, majd a csillagokat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatom.

A mázhoz: a tojásfehérjét a cukorral gépi habverővel addig verem, amíg jó sűrű lesz (olyan kemény legyen, hogy szinte álljon meg benne a keverőfej).

Kis ecset segítségével bekenem a csillagokat a fehér mázzal.

Számítani kell arra, hogy a tészta eléggé ragad, lisztezett felületen dolgozzunk!

Előmelegített sütőben 140 fokon nagyjából negyed óráig sütöm. Érdemes sütés közben többször ránézni, mert a tetejének szép fehérnek kell maradnia. Ha nagyon megsül, megbarnul a máz.

 

Árvai Erika

Erika süteményei >>

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

egy + 15 =

hirdetés