Mandulás omlós keksz

Egy finom, gyorsan összeállítható keksz receptjét ismerteti Margó, a teasüteményt a mandulaőrlemény teszi különlegessé. Dobozban sokáig tárolható. 

Hozzávalók

10 dkg pirított finomra őrölt mandula

35 dkg liszt

25 dkg hideg vaj

20 dkg porcukor

3 tojássárgája csipet só

1 csomag bourbon vaníliás cukor/vagy egy kávéskanál vanília kivonat

Elkészítés

A mandulát héjával együtt száraz serpenyőben megpirítjuk. Finomra őröljük, és a liszthez keverjük. Hozzáadjuk a vaníliát, a sót, a cukrot, a három tojássárgáját, és a kockára vágott fagyos vajat.

Gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk – nem kell nagyon összedolgozni, csak amíg épp hogy összeáll, különben nem lesz omlós a keksz.

A tésztát fóliába csomagolva pár órára hűtőbe tesszük, hogy könnyebben tudjuk formázni.

Hűtés után lisztezett felületen 3-4 milliméter vastagra nyújtjuk – két folpack között szoktam nyújtani -, és tetszőleges sütikiszúróval kiszaggatjuk. 180-as hőfokon előmelegített sütőben 10-12 perc alatt illatosra, omlósra sülnek.

A sütőlapon hagyjuk kihűlni.

Tuska Margó

 

Margó Facebook oldala

 

By Margó

 

Termékajánló

Süteménykészítő 12 különböző kinyomó formával

Ajánló

Medvehagymás kifli

Hámán táska

 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 × öt =

hirdetés