Maradék tojásfehérjéből: csokis kókuszos szelet

Nagyon finom süti, dupla csokis, a tésztához hasznosíthatók a maradék tojásfehérjék.

Hozzávalók 22×22 centis tepsihez

3 tojásfehérje

10 dkg kókuszreszelék

kb. 10 dkg porcukor vagy eritritol (a fotón látható süti eritritollal készült)

5 dkg finomliszt

csipetnyi só

5 dkg olvasztott – nem forró – vaj

1 Sport szelet (XL) apróra vágva

1 ét tortabevonó

kb. 2 ek kókuszreszelék (szóráshoz)

Elkészítés

A tojásfehérjét a csipetnyi sóval verd kemény habbá, közben apránként add hozzá a cukrot, majd a végén keverd hozzá keverőlapáttal vagy fakanállal a vajat, a kókuszreszeléket, a lisztet és az apróra vágott Sport szeletet. 

A masszát öntsd sütőpapírral bélelt tepsibe. Előmelegített sütőben 180-as hőfokon süsd 20-25 percig.

Hagyd kihűlni.

A tortabevonót vízgőz felett olvaszd fel, majd a folyékony csokit kend egyenletesen a kihűlt tésztára és szórd meg kókuszreszelékkel.

Hűvös helyen tárold fogyasztásig. 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

20 − 4 =

hirdetés