Maradék tojásfehérjéből: csokis kókuszos szelet
Nagyon finom süti, dupla csokis, a tésztához hasznosíthatók a maradék tojásfehérjék.
Hozzávalók 22×22 centis tepsihez
3 tojásfehérje
10 dkg kókuszreszelék
kb. 10 dkg porcukor vagy eritritol (a fotón látható süti eritritollal készült)
5 dkg finomliszt
csipetnyi só
5 dkg olvasztott – nem forró – vaj
1 Sport szelet (XL) apróra vágva
1 ét tortabevonó
kb. 2 ek kókuszreszelék (szóráshoz)
Elkészítés
A tojásfehérjét a csipetnyi sóval verd kemény habbá, közben apránként add hozzá a cukrot, majd a végén keverd hozzá keverőlapáttal vagy fakanállal a vajat, a kókuszreszeléket, a lisztet és az apróra vágott Sport szeletet.
A masszát öntsd sütőpapírral bélelt tepsibe. Előmelegített sütőben 180-as hőfokon süsd 20-25 percig.
Hagyd kihűlni.
A tortabevonót vízgőz felett olvaszd fel, majd a folyékony csokit kend egyenletesen a kihűlt tésztára és szórd meg kókuszreszelékkel.
Hűvös helyen tárold fogyasztásig.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.