Darált marhahúsos, tojásos burrito
A burritó Mexikóból indult világhódító útjára. Nem más, mint változatos töltelékekkel készíthető tortillatekercs. A töltelék lehet húsos, zöldséges, de babot, kukoricát is tartalmazhat, emellett sajtot, szószt is tesznek bele. Forrón, esetleg grillezett változatban tálalják. Sokféle variációja létezik, attól függően, hogy milyen összetevőket használnak hozzá. Az étel nemzetközileg is elterjedt, számos országban kedvelik. Az alábbi receptet AUSSIE FITNESS Instagram oldalán találtuk, kipróbáltuk. A hozzávalók 4 burritóhoz elegendőek. Tartalmas és ízletes étel.
Hozzávalók
4 nagy tortilla lap
40 dkg darált marhahús
1 kisebb vöröshagyma apróra vágva
1 zúzott fokhagyma
só, bors, őrölt paprika ízlés szerint
késhegynyi chili pehely (ízlés szerint adagolható)
oregánó, bazsalikom, petrezselyemlevél (opcionális, és szárított is jó)
1 kis konzerv sűrített paradicsom
2-3 ek olaj
4 tojás
8 jó minőségű lapkasajt
jó minőségű hamburger szósz (házilag is keverhetünk)
2 maréknyi rukkola saláta
2-3 dkg reszelt parmezán sajt
Elkészítés
Az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát kevés olajon pirítsuk meg, majd adjuk hozzá a darált húst. Fűszerezzük, sózzuk és kevergetés mellett pirítsuk meg a húst. A végén keverjük hozzá a paradicsomszószt és hagyjuk párolódni lassú tűzön 8-10 percig.
Négy tojásból készítsünk rántottát.
Ha elkészültünk, készítsük elő a tortillalapot, szórjuk meg rukkola salátával, tegyünk rá negyednyi részt a húsos raguból, oszlassuk szét a tortilla lap közepén, tegyük rá a rántotta negyed részét, öntsünk rá kevés hamburger szószt, majd fektessük rá 1-1 lapkasajtot. Ezután a tortilla lapok két oldalát hajtsuk be és óvatos mozdulatokkal tekerjük fel szorosan.
Ugyanezt a műveletet ismételjük meg háromszor. Ha elkészültünk, kevés olívaolajra szórjunk reszelt parmezánsajtot és a burritót mindkét oldalán süssüs aranybarnára.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.