Mázas mézeskalácsokból: adventi kalendárium

Andrea színes cukormázzal díszített, számozott mézeskalácsokkal készül Adventre.

A mézes receptje

60-70 dkg liszt

3 tojás

25 dkg porcukor

5 dkg vaj

25 dkg folyós méz

fél csomag mézeskalács fűszerkeverék

fél csomag sütőpor

kevés rum vagy rumaroma

Elkészítés

A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót. A liszt mennyisége aszerint változik, hogy mekkora tojásokat használunk. Nem baj, ha ragad a tészta, bezacskózzuk, és a hűtőben pihentetjük legalább egy éjszakát. Ha több napig pihen, csak jót tesz neki.

Lisztezett deszkán kinyújtjuk 2-3 milliméter vastagra, kiszaggatjuk és előmelegített sütőben megsütjük pár perc alatt. Ha már kezd színt kapni, kivesszük és egyenes felületen hagyjuk kihűlni.

Díszítéshez

1 tojásfehérje, 20-25 dkg porcukor, pár csepp citromlé vagy ecet és egy ek burgonyakeményítő

Nem szükséges habbá verni, elég csak alaposan összekeverni. A cukormennyiség függ a tojás nagyságától. Akkor jó az íróka, ha a kanalat kiemelve szálat húz. Ezt a masszát színezhetjük ételszínezékkel. Ahány színt szeretnénk, annyifelé osztjuk a fehér alapot és színezzük.

Fotó, recept: Kliment Andrea, Kreandi

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

húsz − 10 =

hirdetés