Mázas mézeskalácsokból: adventi kalendárium

hirdetés

Andrea színes cukormázzal díszített, számozott mézeskalácsokkal készül Adventre.

A mézes receptje

60-70 dkg liszt

3 tojás

25 dkg porcukor

5 dkg vaj

25 dkg folyós méz

fél csomag mézeskalács fűszerkeverék

fél csomag sütőpor

kevés rum vagy rumaroma

Elkészítés

A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót. A liszt mennyisége aszerint változik, hogy mekkora tojásokat használunk. Nem baj, ha ragad a tészta, bezacskózzuk, és a hűtőben pihentetjük legalább egy éjszakát. Ha több napig pihen, csak jót tesz neki.

Lisztezett deszkán kinyújtjuk 2-3 milliméter vastagra, kiszaggatjuk és előmelegített sütőben megsütjük pár perc alatt. Ha már kezd színt kapni, kivesszük és egyenes felületen hagyjuk kihűlni.

Díszítéshez

1 tojásfehérje, 20-25 dkg porcukor, pár csepp citromlé vagy ecet és egy ek burgonyakeményítő

Nem szükséges habbá verni, elég csak alaposan összekeverni. A cukormennyiség függ a tojás nagyságától. Akkor jó az íróka, ha a kanalat kiemelve szálat húz. Ezt a masszát színezhetjük ételszínezékkel. Ahány színt szeretnénk, annyifelé osztjuk a fehér alapot és színezzük.

Fotó, recept: Kliment Andrea, Kreandi

hirdetés

Szépítők Magazin

Életszépítők néven kezdődött a történetem 2012-ben. Magazinként 2013 óta olvashatsz. Független, önerőből fenntartott magazin vagyok a weboldalak rengetegében. Ha mondanivalód van vagy szeretnél bemutatkozni nálam saját alkotással, írj az info@szepitokmagazin.hu e-mail címre!

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás