Gyorsan összeállítható mazsolás kuglóf
Ezt a kuglófot kifejezetten könnyű összeállítani, csupán a sütésnél kell körültekintőnek lenni. Nemcsak az elkészítése, a tésztája is könnyű, s mindenekelőtt nagyon ízletes!
Hozzávalók
fél kg süteményliszt
4 tojás sárgája
3 dl langyos tej
10 dkg vaj
1 mokkáskanál só
8 evőkanál porcukor
1 csomag instant élesztőpor
10 dkg mazsola
1 jól megmosott citrom reszelt héja
Elkészítése
A hozzávalókat – a vaj, a mazsola és citromhéj kivételével – tegyük egy keverőtálba, gyúrjuk jól össze. Amikor már hólyagos a tészta, a puha vajat, a mazsolát, a citrom héját is dolgozzuk bele.
A tésztát tegyük kivajazott, piskótamorzsával megszórt kuglófsütőbe – vagy más sütőformába -, hintsünk rá kevés lisztet, takarjuk le és kelesszük a duplájára.
A sütőt 200 fokra melegítsük elő. A megkelt tésztát süssük 180-as hőfokon kb. 25 percig. Ha nagyon barnulna, sütőpapírral takarjuk le, majd 150-re mérsékelt hőfokon süssük még kb. fél óráig. Mielőtt kiemelnénk a sütőből, tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a belseje – ha nem ragad rá a tészta, kivehetjük.
Azonnal borítsuk ki a sütőformából. Lehetőleg rácsra tegyük hűlni. Még melegében szórjuk meg vaníliás porcukorral.
Fotó: Életszépítők
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.