Gyorsan összeállítható mazsolás kuglóf

Ezt a kuglófot kifejezetten könnyű összeállítani, csupán a sütésnél kell körültekintőnek lenni. Nemcsak az elkészítése, a tésztája is könnyű, s mindenekelőtt nagyon ízletes! 

Hozzávalók

fél kg süteményliszt

4 tojás sárgája

3 dl langyos tej

10 dkg vaj

1 mokkáskanál só

8 evőkanál porcukor

1 csomag instant élesztőpor

10 dkg mazsola

1 jól megmosott citrom reszelt héja

gyorskuglof2

Elkészítése

A hozzávalókat – a vaj, a mazsola és citromhéj kivételével – tegyük egy keverőtálba, gyúrjuk jól össze. Amikor már hólyagos a tészta, a puha vajat, a mazsolát, a citrom héját is dolgozzuk bele.

A tésztát tegyük kivajazott, piskótamorzsával megszórt kuglófsütőbe – vagy más sütőformába -, hintsünk rá kevés lisztet, takarjuk le és kelesszük a duplájára.

A sütőt 200 fokra melegítsük elő. A megkelt tésztát süssük 180-as hőfokon kb. 25 percig. Ha nagyon barnulna, sütőpapírral takarjuk le, majd 150-re mérsékelt hőfokon süssük még kb. fél óráig. Mielőtt kiemelnénk a sütőből, tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a belseje – ha nem ragad rá a tészta, kivehetjük.

Azonnal borítsuk ki a sütőformából. Lehetőleg rácsra tegyük hűlni. Még melegében szórjuk meg vaníliás porcukorral.

Fotó: Életszépítők

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

19 + tizenegy =

hirdetés