Mediterrán falatkák: paradicsomos bruschetta

A bruschetta (bruszketta) jellegzetes olasz előétel – pár perc alatt elkészíthető. Könnyű vacsoraként is fogyasztható, s ínycsiklandó vendégváró falatként is kínálhatjuk. Paradicsomos bruschetta, ahogy mi készítjük.

Hozzávalók 2 személyre

2 nagy lédús paradicsom felkockázva

pár szem koktélparadicsom (díszítéshez)

2 gerezd zúzott fokhagyma

3-4 friss bazsalikomlevél apróra vágva vagy teáskanálnyi mediterrán fűszersó vagy teáskanálnyi szárított bazsalikom, oregánó, só keveréke

őrölt feketebors (ízlés szerint)

olívaolaj

kb. 1/4 dl olívaolaj

pirítós

 

Elkészítés

A feltét friss bazsalikommal az igazi; a miénk mediterrán fűszersóval készült.

A zúzott fokhagymát az olívaolajban pirítsuk meg, majd adjuk hozzá az apróra kockázott paradicsomot és a fűszereket. Mérsékelt hőfokon fedő alatt pároljuk pár percig, figyeljünk arra, hogy a paradicsom ne főjön szét.

A paradicsomot héjastól felhasználhatjuk. Aki kényes a paradicsomhéjra, mielőtt felkockázná a paradicsomot, tegye forró vízbe pár másodpercig, a forrázástól könnyen leválik a héja.

Ha tartalmasabb ételt szeretnénk, a paradicsomos feltétet dúsíthatjuk jó minőségű tonhalkonzervvel, főtt tésztával kiadós egytálétel.

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három × 3 =

hirdetés