Mediterrán falatok: garnéla, királyrák sörtésztában

A garnéla vagy a királyrák bundázva, sörtésztában is elkészíthető. Általában azok is szívesen fogyasztják, akik egyébként nem kedvelik a tenger gyümölcseit.

Hozzávalók 2 személyre

A sörtésztához

2 tojás

10 dkg liszt

2 dl tej vagy kefir (külföldön íróval készítik)

1 tk sütőpor

10-12 dkg tisztított mirelit garnélarák vagy királyrák

2-3 apróra vágott mogyoróhagyma vagy 1-2 zöldhagyma

1-2 gerezd zúzott fokhagyma

kevés friss chili papírika apróra vágva (elhagyható)

őrölt paprika, kevés fekete bors

1 mk só

növényi olaj a sütéshez és a pácoláshoz

Elkészítés

A garnélát (vagy királyrákot) egy kisebb tálban keverjük össze 2-3 ek olívaolajjal, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, az apróra vágott hagymát, chilit, és hagyjuk egy kis ideig pihenni.

Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport, az őrölt paprikát, a borsot, a sót.

A tojásokat verjük fel, apránként, felváltva keverjük hozzá a lisztet, a tejet (kefirt vagy írót). Figyeljünk arra, hogy inkább sűrű, mint híg tésztát kapjunk.

Végül forgassuk bele a masszába a pácolt garnélát/királyrákot.

Hevített olajba adagoljunk evőkanálnyi tésztát, ügyelve arra, hogy mindegyikben legyen garnéla/királyrák, és süssük aranybarnára.

garnela

garnela2

Szedjük papírtörlőre, csepegtessük le róla a felesleges olajat. Rizzsel tálaljuk, friss házi fokhagymaöntettel locsoljuk meg fogyasztás előtt.

A bundás garnélát a mediterrán országokban többnyire fokhagymaszósszal és/vagy friss – nyers – paradicsommártással tálalják. A fokhagymaöntet az alábbi hozzávalók keveréke, felhasználás előtt hűtsük be: 8 zúzott fokhagyma, 1 dl fehérborecet, 2 dl víz, 1 tk só, 2 tk cukor és apróra vágott zöldhagyma (utóbbi elhagyható).

hirdetés 

hirdetés 

Hasonló recept

Egyszerű tonhalsaláta

Egyszerű tonhalsaláta

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 × 4 =

hirdetés