Medvehagymás-baconos túrógombóc medvehagyma mézzel

Medvehagymaszezon van. Sokféle ételt ízesíthetünk medvehagymával – a túrógombóchoz is remekül illik. Mézet is készítenek belőle. A medvehagyma méz fűszeresen édes, kellemes aromájú, pikáns, zöldes árnyalatú mézkülönlegesség. Értékes hatóanyagainak köszönhetően kiváló erősítőszer, szívvédő hatású; gátolja az érelmeszesedést, tisztítja a vért, kedvezően hat a gyomorra és a bélrendszerre, csillapítja az idült köhögést. 

Hozzávalók

50 dkg túró

4 tojás

kb. 5 apróra vágott medvehagymalevél

10 dkg búzadara

10 dkg szeletelt bacon

csipet só

hirdetés 

hirdetés 

Elkészítés

A túrót morzsásra keverem egy nagy csipet sóval, hozzáadom a 4 tojássárgát, az apróra vágott medvehagymalevelet, végül a búzadarát, majd beleforgatom a 4 tojásfehérjéből vert laza habot is. (A tojásfehérjét nem szükséges kemény habbá verni.) A masszát bő egy óráig szobahőmérsékleten pihentetem.

Közben kb. 10 dkg bacon szeletet serpenyőben ropogósra sütök; hagyom kihűlni.

A túrós masszából kis gombócokat formálok vizes kézzel, és forrásban lévő sós vízben kifőzöm. Amikor a gombócok felemelkednek a felszínére, még 2-3 percig hagyom főni őket.

A túrógombócokat tálra szedem, meglocsolom a bacon kisült zsírjával, majd meghintem a morzsásra tört baconnel, és kevés medvehagyma mézet csorgatok rá.

Recept, fotó: Gallov Andrea

Sherpa Konyhája

 

Kapcsolódó összeállításunk

tudtad_medvehagyma1

Tavaszi gyógynövényünk, a medvehagyma (receptekkel)

 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

16 − 5 =

hirdetés