Medvehagymás-sajtkrémes csiga

A medvehagyma különösen ízletessé teszi, idényen kívül medvehagyma helyett 1-2 gerezd zúzott fokhagymát keverhetünk a töltelékbe.

Hozzávalók 18-20 csigához

Tésztához

50 dkg liszt

7 g szárított élesztő

1 tojás

0,5 dl olaj

1,8 dl tej

2-4 tk só (ízlés szerint)

1 tk cukor

Töltelékhez

1 csokor medvehagyma (5 dkg)

6 dkg vaj

3-4 dkg reszelt sajt

só, bors ízlés szerint

Kenéshez

1 tojássárga + 1 ek víz

Elkészítés

A tészta hozzávalóit kézzel vagy géppel ruganyos, fényes tésztává dagasztjuk, majd konyharuhával lefedve a duplájára kelesztjük.

A megmosott medvehagymát apróra vágjuk, a reszelt sajttal és a vajjal alaposan elkeverjük, sózzuk, borsozzuk.

A megkelt tésztát lisztezett felületen átgyúrjuk, majd kb. fél centi vastagra nyújtjuk.

Megkenjük a medvehagymás vajjal, majd a hosszabb oldalától kezdve feltekerjük, mint a bejglit, és kb. 1,5 cm vastag szeletekre vágjuk.

A csigákat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk szellősen, fél óráig pihentetjük sütés előtt. Megszórhatjuk lenmaggal vagy szezámmaggal.

Mielőtt betesszük a sütőbe, kenjük meg 1-2 ek vízzel elkevert tojássárgával. Előmelegített sütőben 180-as hőfokon süssük kb. 20 percig.

Fotó és recept az Abroszra való blog alapján, apró változtatásokkal: Babicz Rita

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

9 + 9 =

hirdetés