Medvehagymás tojásos nokedli

Érdemes kihasználni a medvehagymaszezont. Tavaszi gyógynövényünk sokféleképpen felhasználható – üde zöld színt és karakteres ízt kölcsönöz a nokedlinek is. 

Hozzávalók

A tésztához

50 dkg liszt

1 csomag medvehagyma

2 dl víz

1,5-2 dl tej

3 tojás

1 kk. só

1 ek étolaj

***

4-5 tojás 

2 csipet só

víz

Elkészítés

A medvehagymát vágd nagyobb darabokra, majd turmixgépben öntsd fel vízzel és turmixold össze.

Keverőtálba adagold a lisztet, add hozzá a turmixolt medvehagymát, a tojásokat, a tejet, sózd meg és keverd csomómentesre. (Ha sűrűnek találod, adj hozzá vizet.) A tej jó ízt ad a nokedlinek, aki idegenkedne tőle – vagy nem fogyaszthatja -, hagyja ki és készítse a szokásos módon csak vízzel, úgyis tökéletes lesz a végeredmény.

Egy fazékba forralj vizet,sózd meg, majd a lobogó vízbe – több részletben – szaggasd a nokedlit. Ha a nokedli feljön a víz tetejére, szűrővel szedd ki a vízből. Hideg folyóvíz alatt öblítsd át a tésztát, csepegtesd le a vizet, majd tedd olajozott, hevített serpenyőbe.

A tojásokat verd fel egy tálkában, sózd – kevés tejjel vagy tejszínnel fellazítható – és öntsd a nokedlire. Fakanállal kevergesd, míg a tojás meg nem sül.

Apróra vágott medvehagymával, ropogósra sütött bacon szeletekkel, friss salátával vagy savagyúsággal tálalhatod.

Fotó, recept: B. Csánk Györgyi Csak mert szeretem kreatív gasztroblog

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

hat + 1 =

hirdetés