Medvehagymás túrópogácsa feta sajttal
Túrópogácsa medvehagymával és feta sajttal. Nagyon finom, 30-35 perc alatt elkészíthető!
Hozzávalók
25 + 5 dkg liszt
1/3 csomag sütőpor
25 dkg túró
25 dkg vaj
10 dkg apróra vágott medvehagyma
10 dkg feta sajt
1 tojás
1,5 tk só
olvasztott vaj kenéshez
10 dkg reszelt sajt szóráshoz
Elkészítés
A medvehagymát aprítsuk fel.
A sütőporral elkevert lisztet és a vajat morzsoljuk el. Adjuk hozzá a többi alapanyagot, a fetát morzsoljuk bele. Gyúrjuk össze lisztezett deszkán a medvehagymával. (Ha ragacsos a tészta, kevés liszt adható hozzá.)
Nem szükséges nagyon kidolgozni a tésztát, csak annyira, hogy összeálljon.
Nyújtsuk 1-1,5 cm vastagra és szaggassuk ki.
A tetejét kenjük meg olvasztott vajjal, szórjuk meg reszelt sajttal és 185 fokra előmelegített sütőben süssük meg. Sütési idő 20-25 perc.
Hasonló recept
Mindent szeretek ami kreatív, fontos számomra, hogy valamit alkossak. Foglalkoztam ólomüveggel, kisebb kerámiákkal, lakberendezéssel… Aztán hirtelen felindulásból létrehoztam a Csak mert szeretem gasztroblogot, mert a főzést is kreatív tevékenységnek tartom. A receptek, ételek megörökítése a fotózást is behozta az életembe, így sikerült egy újabb szenvedélyt felfedeznem magamnak.