Medvehagymás túrópogácsa feta sajttal

Túrópogácsa medvehagymával és feta sajttal. Nagyon finom, 30-35 perc alatt elkészíthető!

Hozzávalók

25 + 5 dkg liszt 

1/3 csomag sütőpor

25 dkg túró

25 dkg vaj

10 dkg apróra vágott medvehagyma

10 dkg feta sajt

1 tojás

1,5 tk só

olvasztott vaj kenéshez

10 dkg reszelt sajt szóráshoz

Elkészítés

A medvehagymát aprítsuk fel.

A sütőporral elkevert lisztet és a vajat morzsoljuk el. Adjuk hozzá a többi alapanyagot, a fetát morzsoljuk bele. Gyúrjuk össze lisztezett deszkán a medvehagymával. (Ha ragacsos a tészta, kevés liszt adható hozzá.)

Nem szükséges nagyon kidolgozni a tésztát, csak annyira, hogy összeálljon.

Nyújtsuk 1-1,5 cm vastagra és szaggassuk ki.

A tetejét kenjük meg olvasztott vajjal, szórjuk meg reszelt sajttal és 185 fokra előmelegített sütőben süssük meg. Sütési idő 20-25 perc.

Hasonló recept

Medvehagymás túrós stangli >>

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

10 − 5 =

hirdetés