Meggyes brownie

Az étcsokoládé és a meggy tökéletes ízharmóniát alkot. Ha igazán finom sütire vágysz, ezt a receptet ne hagyd ki!

Hozzávalók (kisebb tepsihez)

3 egész tojás

15 dkg vaj felkockázva

15 dkg apróra tördelt étcsoki (legalább 75%-os kakaótartalmú)

2 púpozott evőkanál cukrozatlan kakaópor (20-22%-os kakaótartalmú)

15 dkg porcukor

5 dkg liszt

maréknyi magozott meggy

Elkészítés

Az apróra tördelt étcsokit és a felkockázott vajat tedd egy kisebb keverőtálba és vízgőz felett olvaszd fel. Keverd egyneművé.

Szitáld hozzá a kakaóport és keverd csomómentesre. Tedd félre.

Az egész tojásokat tedd egy nagy keverőtálba, add hozzá a porcukrot és habverővel verd kemény habbá. A brownie könnyűségének a kemény hab a titka, majd’ olyan állagú legyen, mintha cukormázat készítenél tojásfehérjéből. 

A felvert tojásokhoz add hozzá a vajas-étcsokis-kakaós masszát és keverőlapáttal finom mozdulatokkal elegyítsd. Végül szitáld hozzá a lisztet, és az egészet keverd össze.

A masszát öntsd sütőpapírral bélelt tepsibe, rakd ki a felezett meggyel, majd előmelegített sütőben 180-as hőfokon – légkeverőn – süsd 20-25 percig.

A tetejére olvasztott étcsokit csorgathatsz.

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizennégy − tizenegy =

hirdetés