Meggyes brownie
Az étcsokoládé és a meggy tökéletes ízharmóniát alkot. Ha igazán finom sütire vágysz, ezt a receptet ne hagyd ki!
Hozzávalók (kisebb tepsihez)
3 egész tojás
15 dkg vaj felkockázva
15 dkg apróra tördelt étcsoki (legalább 75%-os kakaótartalmú)
2 púpozott evőkanál cukrozatlan kakaópor (20-22%-os kakaótartalmú)
15 dkg porcukor
5 dkg liszt
maréknyi magozott meggy
Elkészítés
Az apróra tördelt étcsokit és a felkockázott vajat tedd egy kisebb keverőtálba és vízgőz felett olvaszd fel. Keverd egyneművé.
Szitáld hozzá a kakaóport és keverd csomómentesre. Tedd félre.
Az egész tojásokat tedd egy nagy keverőtálba, add hozzá a porcukrot és habverővel verd kemény habbá. A brownie könnyűségének a kemény hab a titka, majd’ olyan állagú legyen, mintha cukormázat készítenél tojásfehérjéből.
A felvert tojásokhoz add hozzá a vajas-étcsokis-kakaós masszát és keverőlapáttal finom mozdulatokkal elegyítsd. Végül szitáld hozzá a lisztet, és az egészet keverd össze.
A masszát öntsd sütőpapírral bélelt tepsibe, rakd ki a felezett meggyel, majd előmelegített sütőben 180-as hőfokon – légkeverőn – süsd 20-25 percig.
A tetejére olvasztott étcsokit csorgathatsz.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.