Meggyes-kakaós márványpiskóta csokidarabokkal

Télen mirelit meggyből, idényben friss gyümölcsből készíthetjük. Gyorsan megvan.

Hozzávalók kisebb tepsihez

4 tojás

4 ek finomliszt átszitálva

4 ek porcukor

1 tasak vaníliás cukor

2 ek tejföl

1 ek cukrozatlan kakaó

csipet só

1 tk sütőpor

kb. 25 dkg magozott meggy

maréknyi tört csokoládé (vegyesen, ünnepekről maradt csokoládét is felhasználhatunk – mentolízű étcsokoládét is tettünk bele)

Elkészítés

A tojásokat válasszuk ketté. A fehérjét csipet sóval verjük kemény habbá. A sárgájához adjuk a 4 ek porcukrot, a vaníliás cukort, és fehéredésig keverjük, a végén kézzel keverjük hozzá a tejfölt.

A lisztet szitáljuk át, keverjük el benne a sütőport. A habot adjuk a cukorral felvert tojássárgához, szitáljuk bele a lisztet és óvatosan keverjük össze. A masszát felezzük meg, egyik felébe keverjük a kakaóport.

Sütőpapírral bélelt tepsibe kanalanként adagoljuk a kétféle masszát felváltva, így sütéskor szép márványmintás lesz.

A massza tetejére szórjuk a csokidarabokat és a meggyet. Ha mirelit meggyből készítjük, a meggyet hagyjuk felengedni felhasználás előtt.

Előmelegített sütőben 180-as hőfokon süssük 20-25 percig.

A tetejét szőlőcukorral szórtuk meg.

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kettő × öt =

hirdetés