Meggyes-kakaós márványpiskóta csokidarabokkal
Télen mirelit meggyből, idényben friss gyümölcsből készíthetjük. Gyorsan megvan.
Hozzávalók kisebb tepsihez
4 tojás
4 ek finomliszt átszitálva
4 ek porcukor
1 tasak vaníliás cukor
2 ek tejföl
1 ek cukrozatlan kakaó
csipet só
1 tk sütőpor
kb. 25 dkg magozott meggy
maréknyi tört csokoládé (vegyesen, ünnepekről maradt csokoládét is felhasználhatunk – mentolízű étcsokoládét is tettünk bele)
Elkészítés
A tojásokat válasszuk ketté. A fehérjét csipet sóval verjük kemény habbá. A sárgájához adjuk a 4 ek porcukrot, a vaníliás cukort, és fehéredésig keverjük, a végén kézzel keverjük hozzá a tejfölt.
A lisztet szitáljuk át, keverjük el benne a sütőport. A habot adjuk a cukorral felvert tojássárgához, szitáljuk bele a lisztet és óvatosan keverjük össze. A masszát felezzük meg, egyik felébe keverjük a kakaóport.
Sütőpapírral bélelt tepsibe kanalanként adagoljuk a kétféle masszát felváltva, így sütéskor szép márványmintás lesz.
A massza tetejére szórjuk a csokidarabokat és a meggyet. Ha mirelit meggyből készítjük, a meggyet hagyjuk felengedni felhasználás előtt.
Előmelegített sütőben 180-as hőfokon süssük 20-25 percig.
A tetejét szőlőcukorral szórtuk meg.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.