Meggyes-mákos kevert süti

Ez a könnyű, kevert süti fagyasztott meggyel is elkészíthető az év bármely szakában. Frissen főzött meggyszósszal vagy vaníliasodóval vagy -fagyival kínálhatjuk.

Hozzávalók közepes, magas falú tepsihez

3 tojás

20 dkg kristálycukor

2 dl tej

20 dkg darált mák

1 megmosott (bio)citrom reszelt héja

15 dkg liszt

fél cs. sütőpor

kb. 40 dkg magozott meggy 2-3 tk porcukros fahéjjal elkeverve

 

Elkészítés

A sütőt melegítsük elő 180 fokra.

Az egész tojásokat a cukorral alaposan keverjük ki, majd adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet, a citromhéjat, apránként a tejet, végül a mákot.

Öntsük vajjal kikent vagy sütőpapírral bélelt tepsibe a masszát, majd szórjuk meg a fahéjas porcukorral elkevert magozott meggyel. Süssük 180 fokon kb. 30-35 percig.

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

3 × három =

hirdetés