Meggyzselés meggyes-túrós muffin
Látványos, egyszerűen, gyorsan összeállítható.
Hozzávalók
25 dkg túró
25 dkg liszt
2 tojás
10 dkg vaj
1,5 dl tej
10 dkg cukor vagy édesítő (lehet több is, ízlés szerint)
1/2 citrom reszelt héja
3/4 üveg meggybefőtt
1 tk vaníliakivonat
2,5 tk sütőpor
Mázhoz
a meggybefőtt leve
2-3 kanál cukor
1 csapott ek keményítő
csipet fahéj
Elkészítés
A túrót törjük át, majd adjuk hozzá a tojásokat, a tejet, a cukrot, az ízesítőket és alaposan keverjük össze.
A vajat olvasszuk fel, és keverjük a masszához, végül a sütőporral elegyített lisztet is szitáljuk hozzá.
Fakanállal dolgozzuk össze.
A meggyet szűrjük le.
A meggyszemeket hintsük meg kevés fahéjjal elkevert liszttel, óvatosan forgassuk össze, s keverjük a masszához.
Adagoljuk muffin papírral bélelt muffin sütőbe a keveréket (12 nagy, vagy 16 kis muffin jön ki a mennyiségből).
A sütőt melegítsük elő 180 fokra, kb. 25 percig süssük – mielőtt kivennénk, tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a belseje. Hagyjuk kihűlni.
A meggylevet öntsük egy edénybe, ízesítsük cukorral és fahéjjal, forraljuk fel, majd keményítővel sűrítsük be.
A még langyos zselét kanalazzuk a muffinok tetejére.
Díszíthetjük meggyel vagy szórócukorral, de önmagában is látványos.
Recept, fotó: B. Csánk Györgyi Csak mert szeretem – Kreatív gasztroblog >>
hirdetés ▼
hirdetés ▲
Hasonló receptek
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.