Meggyzselés meggyes-túrós muffin

Látványos, egyszerűen, gyorsan összeállítható.

Hozzávalók

25 dkg túró

25 dkg liszt

2 tojás

10 dkg vaj

1,5 dl tej

10 dkg cukor vagy édesítő (lehet több is, ízlés szerint)

1/2 citrom reszelt héja

3/4 üveg meggybefőtt

1 tk vaníliakivonat

2,5 tk sütőpor

Mázhoz

a meggybefőtt leve

2-3 kanál cukor

1 csapott ek keményítő

csipet fahéj

Elkészítés

A túrót törjük át, majd adjuk hozzá a tojásokat, a tejet, a cukrot, az ízesítőket és alaposan keverjük össze.

A vajat olvasszuk fel, és keverjük a masszához, végül a sütőporral elegyített lisztet is szitáljuk hozzá.

Fakanállal dolgozzuk össze.

A meggyet szűrjük le.

A meggyszemeket hintsük meg kevés fahéjjal elkevert liszttel, óvatosan forgassuk össze, s keverjük a masszához.

Adagoljuk muffin papírral bélelt muffin sütőbe a keveréket (12 nagy, vagy 16 kis muffin jön ki a mennyiségből).

A sütőt melegítsük elő 180 fokra, kb. 25 percig süssük – mielőtt kivennénk, tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a belseje. Hagyjuk kihűlni.

meggyesturosmuffin1

A meggylevet öntsük egy edénybe, ízesítsük cukorral és fahéjjal, forraljuk fel, majd keményítővel sűrítsük be.

A még langyos zselét kanalazzuk a muffinok tetejére.

Díszíthetjük meggyel vagy szórócukorral, de önmagában is látványos.

Recept, fotó: B. Csánk Györgyi Csak mert szeretem – Kreatív gasztroblog >>

hirdetés 

hirdetés 

Hasonló receptek

Áfonyás muffin

Áfonyás muffin

Csokis muffin gyümölcsös túrótöltelékkel

Csokis muffin gyümölcsös túrótöltelékkel

Narancsos-túrós muffin, csokitöltelékkel

Narancsos-túrós muffin, csokitöltelékkel

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

17 + 11 =

hirdetés