Megunhatatlan klasszikus: kókuszgolyó

Egy klasszikus, retró édesség, amivel nemigen lehet melléfogni. A gyerekeknek nagy sikerélményt jelent, ha előrukkolhatnak egy saját készítésű desszerttel, ehhez a kókuszgolyó tökéletes választás lehet. Van, aki lágy vajat kever a masszába, van aki sárgabaracklekvárt; ízlés dolga, kipróbálható mindkét változat.

Hozzávalók kb. 20 darabhoz

35 dkg finomra darált háztartási keksz (készen is kapható) – zabkeksszel is kipróbálható

3-4 ek sárgabaracklekvár vagy kb. 5 dkg puha vaj

2 ek cukrozatlan kakaópor

kb. 1 dl tej

2 ek rum vagy rumaroma

5-8 dkg porcukor (ízlés szerint – a cukor alternatív édesítőszerrel kiváltható)

kb. 5 dkg kókuszreszelék

Elkészítés

Az összetevőket – a kókuszreszelék kivételével – keverjük alaposan össze egy keverőtálban. Kézzel is összedolgozhatjuk, ha már kezd összeállni. Jól formázható, közepesen kemény masszát kell kapnunk – a tejet ehhez mérten apránként adagoljuk.

A masszából formázzunk a két tenyerünk között 2-3 centi átmérőjű golyókat, ezeket hempergessük meg kókuszreszelékben.

Szerkesztői megjegyzés: nálunk a lekváros változat jobban bevált.

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

5 + 16 =

hirdetés