Mentás-gyömbéres zöldborsó krémleves

Zöldborsó krémleves friss fűszerekkel.

Hozzávalók

80 dkg Bonduelle fagyasztott zöldborsó

1 fej vöröshagyma apróra vágva

2 gerezd zúzott fokhagyma

2-3 centis friss gyömbér lereszelve

1 nagy csokor menta

húsleves alaplé (aki nem idegenkedik tőle, leveskockával is elkészítheti)

só, bors

tejszín a tetejére

Elkészítés

A vöröshagymát, a fokhagymát és a gyömbért egy kevés vízen megpároljuk.

A mentát finomra aprítjuk, és a felét a hagymás alaphoz adjuk.

Fél percig pároljuk, majd hozzáadjuk a zöldborsót és a csirkehúslevest, körülbelül annyit, hogy jó két ujjnyival a zöldborsót ellepje.

Fedő alatt 10 perc alatt puhára megfőzzük, majd leturmixoljuk, és sóval, borssal ízesítjük.

Tálaláskor meglocsoljuk egy kevés tejszínnel és megszórjuk a maradék mentával.

Bonduelle recepttár

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

hét + hét =

hirdetés