Mentás-gyömbéres zöldborsó krémleves
Zöldborsó krémleves friss fűszerekkel.
Hozzávalók
80 dkg Bonduelle fagyasztott zöldborsó
1 fej vöröshagyma apróra vágva
2 gerezd zúzott fokhagyma
2-3 centis friss gyömbér lereszelve
1 nagy csokor menta
húsleves alaplé (aki nem idegenkedik tőle, leveskockával is elkészítheti)
só, bors
tejszín a tetejére
Elkészítés
A vöröshagymát, a fokhagymát és a gyömbért egy kevés vízen megpároljuk.
A mentát finomra aprítjuk, és a felét a hagymás alaphoz adjuk.
Fél percig pároljuk, majd hozzáadjuk a zöldborsót és a csirkehúslevest, körülbelül annyit, hogy jó két ujjnyival a zöldborsót ellepje.
Fedő alatt 10 perc alatt puhára megfőzzük, majd leturmixoljuk, és sóval, borssal ízesítjük.
Tálaláskor meglocsoljuk egy kevés tejszínnel és megszórjuk a maradék mentával.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.