Édes gasztroajándék. Mentás-étcsokis trüffelgolyó

Ezeket a csinos trüffel golyókat Gordon Ramsay receptje, műsora ihlette. Ínycsiklandó desszert, édes gasztroajándék, minimális időráfordítással. 

Hozzávalók

25 dkg étcsokoládé (legalább 65%-os kakaótartalommal)

2 dl tejszín

1 ek méz

10-12 mentalevél

Cukrozatlan kakaópor a forgatáshoz

mentolosetcsokoladetruffel600

Elkészítés

A tejszínt öntsd egy edénybe, add hozzá az apróra tépkedett mentaleveleket, s hagyd ázni a tejszínben legalább egy órán át. Áztatás után keverd hozzá a mézet és lassú tűzön kezdd el főzni. Egy-két percet forrald, így átveszi a menta ízét. A mentaleveleket szűrővel emelt ki a tejszínből.

Az étcsokit törd apróra, és vízgőz felett olvaszd meg. Öntsd rá a forró tejszínt. Kevergesd, míg egynemű, fényes krémet nem kapsz.

Érdemes megkóstolni, ha nem érzed elég intenzívnek a mentát, néhány nagyon apróra aprított mentalevelet adhatsz hozzá.

A keveréket néhány órára lefedve tedd a hűtőbe. 

A megszilárdult masszából formázz apró golyókat, majd kakaóban hempergesd meg.

Hűvös helyen tárold fogyasztásig.

Fotó, recept: B. Csánk Györgyi Csak mert szeretem kreatív gasztroblog >>

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

15 − 2 =

hirdetés