Édes gasztroajándék. Mentás-étcsokis trüffelgolyó
Ezeket a csinos trüffel golyókat Gordon Ramsay receptje, műsora ihlette. Ínycsiklandó desszert, édes gasztroajándék, minimális időráfordítással.
Hozzávalók
25 dkg étcsokoládé (legalább 65%-os kakaótartalommal)
2 dl tejszín
1 ek méz
10-12 mentalevél
Cukrozatlan kakaópor a forgatáshoz
Elkészítés
A tejszínt öntsd egy edénybe, add hozzá az apróra tépkedett mentaleveleket, s hagyd ázni a tejszínben legalább egy órán át. Áztatás után keverd hozzá a mézet és lassú tűzön kezdd el főzni. Egy-két percet forrald, így átveszi a menta ízét. A mentaleveleket szűrővel emelt ki a tejszínből.
Az étcsokit törd apróra, és vízgőz felett olvaszd meg. Öntsd rá a forró tejszínt. Kevergesd, míg egynemű, fényes krémet nem kapsz.
Érdemes megkóstolni, ha nem érzed elég intenzívnek a mentát, néhány nagyon apróra aprított mentalevelet adhatsz hozzá.
A keveréket néhány órára lefedve tedd a hűtőbe.
A megszilárdult masszából formázz apró golyókat, majd kakaóban hempergesd meg.
Hűvös helyen tárold fogyasztásig.
Fotó, recept: B. Csánk Györgyi Csak mert szeretem kreatív gasztroblog >>
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.