Mesés élmények Ausztria legnagyobb kalandparkjában

Hegykőtől néhány kilométerrel található, a Fertő-tó melletti St. Margarethen területén lévő Familypark Neusiedlersee. Ez a több mint 140 ezer négyzetméteren elterülő mesepark a gyermekes családoknak nyújt feledhetetlen kikapcsolódást gyönyörű környezetben 1968 óta.

Ausztria legnagyobb kalandparkjában élményvár, meseerdő, kalandsziget és falusi porta várja a kicsiket, akik találkozhatnak egy „igazi” sárkánnyal a Sárkánybarlangban, meséket hallgathatnak a felállított színtereken, ülhetnek malacháton, traktorozhatnak, valamint ismerkedhetnek a természettel.

Az adrenalin fokozását számtalan eszközzel, például ballonkörhintával, almarepüléssel, sárkányhajózással, hullámvasúttal vagy akár vízi körhintával érhetjük el. Az élménypark területén Vadaspark található, ahol állatsimogató teszi feledhetetlenné az állatokkal való találkozás élményét a gyermekek számára. A mesepark évről évre újdonságokkal rukkol elő, hogy a látogatóit visszacsábítsa ebbe az amúgy sem megunható élménytárba. Az idei év újdonsága a Rattenmühle, azaz patkánymalom, egy új hullámvasút.

Érdekesség, hogy a 3 és 14 év közötti születésnaposok igazolvány bemutatása mellett ingyen mehetnek be – így a kirándulásra alkalmas időben születetteknek megspórolhatjuk a majdnem 20 eurós belépőt. Természetesen a 3 év alatti gyerekeknek sem kell fizetniük, valamint a kerekesszékeseknek, fogyatékos igazolvánnyal is ingyenes a belépés, amit nagyon szép gesztusnak tartok. Péntekenként családi nap van, így 2 euróval, keddenként a nyugdíjas napon az igazolványt bemutató 60 év felettieknek 10 euróval olcsóbban lehet megúszni a jegyeket. Amit hiányolok a kedvezmények közül, az a családi belépő, hiszen osztrák intézményekben szokás olcsóbb családi jegyet is biztosítani.

Fontos információ, hogy bár parkról van szó, kutyát és más kisállatot a kalandpark területére bevinni tilos!

Nyitva tartással és minden további kérdéssel kapcsolatosan érdemes felkeresni a www.familypark.at oldalt, ahol magyar nyelven is elérhetők az információk, valamint előre letölthető egy térkép is a kalandparkról.

Fotók: Mesepark és a Fertő-tó, Szanyi Vendégház, familypark.at

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három × kettő =

hirdetés