Mézes-diós sült alma

Ez az ízletes csemege nagyon egyszerűen elkészíthető, tápanyagban gazdag, minimális szénhidráttartalommal, ezért fogyókúra idején is fogyasztható. Érdemes szezámkrémporral készíteni, bioboltokban kapható, megfizethető.

Hozzávalók

4 nagy meghámozott, felezett kimagozott alma

1/2 csésze durvára vágott dió

2-3 evőkanál mazsola

3 evőkanál méz

1 teáskanál fahéj

csipetnyi (tengeri) só

2-3 evőkanál szezámkrémpor (bioboltokban kapható)

Elkészítés

Melegítsük elő 180 Celsius-fokon. A megtisztított, felezett almákat tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe vagy sütőlemezre.

Keverjük össze a diót, a mazsolát, a mézet mézet, a fahéjat, a sót és a szezámkrémport. A masszát kanalazzuk az almák közepére.

Süssük 35-40 percig.

Recept: www.andreabeaman.com

 

 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

16 − tizenkettő =

hirdetés