Vitamindús köret: mézes-fűszeres párolt sárgarépa

A sárgarépa egyik felhasználási módja, ha köretet készítünk belőle. A fűszerek nagyszerű ízt adnak neki, a méz kiemeli a sült répa egyébként is édeskés ízét, a fokhagyma pedig kimondottan jó választás hozzá. Ez a köret rántott vagy sült húsok mellé remekül illik, de magában is fogyaszthatjuk.

Hozzávalók 2 személyre

3 nagyobb sárgarépa

3-4 fokhagymagerezd

olívaolaj

1 ek méz

1 csapott ek oregánó és bazsalikom keveréke (Toscana keverék)

1 kk currypor

1 kk őrölt kurkuma

bors

 

Elkészítés

A sárgarépát tisztítsuk meg és vágjuk gyufaszál vastagságúra. Ezt a technikát Sengirinek, gyufaszálra vágásnak nevezik – kissé időigényes, de megéri a fáradságot. A répát először diagonálisan szeleteljük fel, nagyjából 3-4 cm hosszúságúakra, ezeket a szeleteket aztán vékony pálcika alakúra vágjuk tovább.

Serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, szórjuk bele a zúzott fokhagymagerezdeket. Mérsékeljük a hőfokot, kissé pirítsuk meg a fokhagymát, majd szórjuk rá a felvágott sárgarépát.

Adjuk hozzá a fűszereket, forgassuk át, öntsünk rá kevés vizet (kb. 3 evőkanálnyit), és fedő alatt pároljuk kb. 12 percig közepes hőfokon (nem kell vajpuhának lennie).

A végén csorgassuk rá a mézet, és forgassuk át.

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

5 × 5 =

hirdetés