Vitamindús köret: mézes-fűszeres párolt sárgarépa

hirdetés

hirdetés

A sárgarépa egyik felhasználási módja, ha köretet készítünk belőle. A fűszerek nagyszerű ízt adnak neki, a méz kiemeli a sült répa egyébként is édeskés ízét, a fokhagyma pedig kimondottan jó választás hozzá. Ez a köret rántott vagy sült húsok mellé remekül illik, de magában is fogyaszthatjuk.

Hozzávalók 2 személyre

3 nagyobb sárgarépa

3-4 fokhagymagerezd

olívaolaj

1 ek méz

1 csapott ek oregánó és bazsalikom keveréke (Toscana keverék)

1 kk currypor

1 kk őrölt kurkuma

bors

 

Elkészítés

A sárgarépát tisztítsuk meg és vágjuk gyufaszál vastagságúra. Ezt a technikát Sengirinek, gyufaszálra vágásnak nevezik – kissé időigényes, de megéri a fáradságot. A répát először diagonálisan szeleteljük fel, nagyjából 3-4 cm hosszúságúakra, ezeket a szeleteket aztán vékony pálcika alakúra vágjuk tovább.

Serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, szórjuk bele a zúzott fokhagymagerezdeket. Mérsékeljük a hőfokot, kissé pirítsuk meg a fokhagymát, majd szórjuk rá a felvágott sárgarépát.

Adjuk hozzá a fűszereket, forgassuk át, öntsünk rá kevés vizet (kb. 3 evőkanálnyit), és fedő alatt pároljuk kb. 12 percig közepes hőfokon (nem kell vajpuhának lennie).

A végén csorgassuk rá a mézet, és forgassuk át.

Sajtos-kuszkuszos zöldségfasírt sütőben sütve

 

hirdetés

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás