Mézes-fűszeres sárgarépa fokhagymával

A sárgarépa egyik felhasználási módja, ha köretet készítünk belőle. A fűszerek nagyszerű ízt adnak neki, a méz kiemeli a sült répa egyébként is édeskés ízét, a sütőben krémesre sült fokhagyma pedig kimondottan jó választás hozzá. Ez a köret rántott vagy sült húsok mellé remekül illik, de magában is fogyaszthatjuk.

Hozzávalók 2 személyre

2 vastag szál sárgarépa

3 kisebb fej fokhagyma

olívaolaj

1 ek méz

1 csapott ek kakukkfű

1 tk majoránna

őrölt fekete bors

 

Elkészítés

1. A sárgarépát megtisztítjuk, 3 mm vastag szeletekre vágjuk és megpároljuk. 

2. A fokhagymákat keresztben kettévágjuk és kevés olívaolajjal meglocsolva 170°C-os sütőben 25 perc alatt megsütjük.

3. Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, rátesszük a lecsepegtetett sárgarépát, hozzáadjuk a fűszereket és a mézet, és alaposan átforgatjuk.

4. A krémesre sült fokhagymagerezdeket kibújtatjuk a héjából, a répához adjuk és az ételt pirosra sütjük.

 

Jó étvágyat!

Szenti Gabi

Ajánló

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

20 − kilenc =

hirdetés