Mézes kakaó: nemcsak hideg kakaóitalhoz ideális!

A kakaót nemcsak a gyerekek szeretik; 89 éves édesapám például odavan érte. Kávét soha nem ivott, de a reggeli nagy bögre kakaó a kedvence maradt. Hidegen kedveli, melegen meg nem inná; így nem kis feladat elkészíteni a kakaót, hiszen nem azonnal oldódó instant kakaóból készítjük, hanem holland kakaóporból. Hideg tejben csomómentesre keverni a kakaóport lehetetlen. Nemrég rátaláltam egy megoldásra, amely megkönnyíti a mindennapok rutinját.

 

Így készül a mézes kakaó

Mézes kakaóval hűtött tejből is könnyedén elkészíthetjük a kakaóitalt. Egy kanál mézes kakaót teszek a bögrébe, felöntöm tejjel, elkeverem simára, s már kész is. Természetesen forró kakaóitalt is készíthetünk belőle.

Hozzávalók

400 gr méz (akácméz)

100 gr 20-22%-os kakaópor

Elkészítés

A mézet és a kakaóport habverővel habosra keverem, majd közepes befőttes üvegbe csorgatom. A kamrában tárolom – hűtőbe is tehető. A kevésbé kristályosodó akácmézet választottam hozzá. Csokiimádók, vigyázat, tej nélkül is gyorsan fogy!

 

Recept, fotók: Ági, Szeretetrehangoltan

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkilenc − tizennégy =

hirdetés