Mézes kakaó: nemcsak hideg kakaóitalhoz ideális!
A kakaót nemcsak a gyerekek szeretik; 89 éves édesapám például odavan érte. Kávét soha nem ivott, de a reggeli nagy bögre kakaó a kedvence maradt. Hidegen kedveli, melegen meg nem inná; így nem kis feladat elkészíteni a kakaót, hiszen nem azonnal oldódó instant kakaóból készítjük, hanem holland kakaóporból. Hideg tejben csomómentesre keverni a kakaóport lehetetlen. Nemrég rátaláltam egy megoldásra, amely megkönnyíti a mindennapok rutinját.
Így készül a mézes kakaó
Mézes kakaóval hűtött tejből is könnyedén elkészíthetjük a kakaóitalt. Egy kanál mézes kakaót teszek a bögrébe, felöntöm tejjel, elkeverem simára, s már kész is. Természetesen forró kakaóitalt is készíthetünk belőle.
Hozzávalók
400 gr méz (akácméz)
100 gr 20-22%-os kakaópor
Elkészítés
A mézet és a kakaóport habverővel habosra keverem, majd közepes befőttes üvegbe csorgatom. A kamrában tárolom – hűtőbe is tehető. A kevésbé kristályosodó akácmézet választottam hozzá. Csokiimádók, vigyázat, tej nélkül is gyorsan fogy!
Recept, fotók: Ági, Szeretetrehangoltan
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.