Édes téli jelenet: a Mikulás szánja mézeskalácsból
Édes téli jelenet mézeskalácsból. Készítője, Zsanett a receptet is ismerteti.
Hozzávalók
40 dkg méz
30 dkg margarin összeolvasztva gőz felett
6 tojás
2 tk szódabikarbóna
50 dkg porcukor
1 cs mézeskalács fűszerkeverék
1,5 kg liszt
Elkészítés
A hozzávalókat, a liszt kivételével keverjük ki, majd gyúrjuk hozzá a 1,5 kiló lisztet.
Bevált recept cukormázhoz
1 tojásfehérjét egy csipet sóval verjünk kemény habbá, majd, ha a hab már elég kemény, apránként adagoljuk hozzá a porcukrot, közben robotgéppel folyamatosan keverjük. Körülbelül 30-35 deka porcukrot kell 1 tojásfehérjéhez adni ahhoz, hogy ragasztó, vagy íróka minőségű cukormázat kapjunk.
A cukormázat tehetjük erős, kisméretű nejlonzacskóba, a zacskó egyik sarkára 1-2 milliméternyi lyukat vágjunk – így is adagolhatjuk a ragasztáshoz szükséges cukormázat. Habadagolót is használhatunk.
Képek: Labovszky-Erdélyi Zsanett
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.