Édes téli jelenet: a Mikulás szánja mézeskalácsból

labovszky-erdelyi_zsanett5

Édes téli jelenet mézeskalácsból. Készítője, Zsanett a receptet is ismerteti.

labovszky-erdelyi_zsanett

Hozzávalók

40 dkg méz

30 dkg margarin összeolvasztva gőz felett

6 tojás

2 tk szódabikarbóna

50 dkg porcukor

1 cs mézeskalács fűszerkeverék

1,5 kg liszt

labovszky-erdelyi_zsanett1

Elkészítés

A hozzávalókat, a liszt kivételével keverjük ki, majd gyúrjuk hozzá a 1,5 kiló lisztet.

Bevált recept cukormázhoz

1 tojásfehérjét egy csipet sóval verjünk kemény habbá, majd, ha a hab már elég kemény, apránként adagoljuk hozzá a porcukrot, közben robotgéppel folyamatosan keverjük. Körülbelül 30-35 deka porcukrot kell 1 tojásfehérjéhez adni ahhoz, hogy ragasztó, vagy íróka minőségű cukormázat kapjunk.

A cukormázat tehetjük erős, kisméretű nejlonzacskóba, a zacskó egyik sarkára 1-2 milliméternyi lyukat vágjunk – így is adagolhatjuk a ragasztáshoz szükséges cukormázat. Habadagolót is használhatunk.

Képek: Labovszky-Erdélyi Zsanett

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

négy × 4 =

hirdetés