Miatyánk, Zuckerberg

Olvasom a Facebookon egy Facebookról szóló cikkben, hogy gond van a Facebookkal. Szó nélkül kidobja, majd nem engedi újra belépni a kedves felhasználókat. A felhasználók erre megijednek, rettentő idegesek lesznek – érthető mód. Módfelett nyugtalanító, ha a Facebook akadozik, pláne ha karhatalmat játszva személyazonosság igazolására szólít fel azzal az ürüggyel, hogy valaki jelenleg is használja a fiókodat. Micsoda?! Kicsoda?! Lepereg az életfilm, ugye? A te Facebookodon lájkolgat, kommentelget, chatelget, nézelődget egy idegen, miközben épp a személyazonosságodat firtatja a rendszer? Miféle pofátlan szerzet merészkedett a virtuális magánéletedbe? Vírus, hacker, politikus, vagy személyesen Mark Zuckerberg?

Bele sem merek gondolni, mi történne az emberiséggel, ha a hirtelen leállna a Facebook és úgy maradna – örökre. Meg kellene tanulnunk normális(abb)an élni, tenni-venni, befelé figyelni, valós csodákban örömet lelni.

Mark jól kitalálta… Függünk, mint kiéheztetett majom a banánfán – nem lehet egy nap sem teljes Facebook nélkül. Zuckerberg a mi atyánk, a lájk az új amen. Nem omolhat össze – kinek hiányzik egy újabb világvége?

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

öt − négy =

hirdetés