Mikulás csizma filcből – természetbarát, kreatív, könnyen elkészíthető

A hagyományos – műanyag – Mikulás zacskók kreatív és természetbarát alternatívája a filcből készült Mikulás csizma, amit azok is könnyen kiszabhatnak és megvarrhatnak, akiknek nincs (nagy) rutinjuk a gépi varrásban. A filc hálás anyag, könnyen vágható, nem kell beszegni, nem feslik, sokféle színben kapható. A filc Mikulás csizmák ráadásul dekoratívak, a lakás bármely pontján jól mutatnak. Mutatunk néhány ötletet!

Filc lapok vásárolhatók nagy méretben, és fénymásoló lap méretben is (A/4). Kettő A/4-es filclapból megfelelő méretű csizmát kapunk, s miután kivágtuk a csizmaformát, az anyag széleit hasznosíthatjuk a díszítéshez, és akasztót is varrhatunk belőlük a csizmára. A csizmára kerülő díszeket nem feltétlenül kell felvarrni, ragasztóval is dolgozhatunk – a legjobb, ha ragasztópisztolyt használunk, jól tartja az anyagot, hamar megköt.

Aki ragaszkodik a hagyományos színekhez: piros-fehérből filcből is készíthet mutatós Mikulás csizmát

A díszítésnek a fantázia szab határt

Ötletadó – csizmakollekció

A csizma szabásmintája nem különösebben bonyolult – mutatunk egyet. A sablont rajzoljuk meg A/4-es papíron, lehetőleg töltse ki a teljes hosszanti felületet, majd sötét filccel rajzoljuk körbe az anyagon, és éles ollóval vágjuk körbe.

Fotók: Etsy, rikrak boltja

Ajánló

Írjunk levelet a Mikulásnak! | Nyomtatható levélpapírok és bélyegek – az összeállítás a képre kattintva érhető el

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkilenc − tizenhat =

hirdetés