Milyen lesz a világ 2050-ben? Ahogy egy nyolcéves kisfiú képzeli a jövőt

Valamikor a nyolcvanas évek közepén iskolai fogalmazást kellett írnunk arról, hogy milyennek képzeljük az életet 2025-ben.

Nem emlékszem, mit írtam a jövőről. A 2000-en túli évek beláthatatlanul távolinak tűntek. Névrokonom nyerte meg a házi versenyt (Payer András slágerének köszönhetően akkoriban rengeteg Mónika született). Nagy sikert aratott a tanárok körében a vízióival: megjósolta, hogy a kétütemű Trabantokat felváltják majd a négyütemű trabik. Hogy zseniális elgondolás volt vagy „csak” logikus, nem tudom, mindenesetre pár éven belül ténylegesen megjelentek a négyütemű Trabantok. Továbbá olyan mozgó járdákat képzelt az utcákra, melyekkel bárhonnét bárhova el lehet jutni a gyalogos tempónál nagyobb sebességgel. Ez a víziója (egyelőre) nem valósult meg.

A fiam második osztályosként kapott hasonló feladatot: milyennek képzeli a világot 2050-ben? Negyvenegy éves lesz 32 év múlva, nagyjából annyi, mint én most. Sok minden az eszébe jutott, köztük szalonképtelen, kifejezetten csibészes ideák is. Öt dolgot kellett feltüntetni a feladatlapon – ezek után különösen meglepett, amit írt.

Szerinte 2050-ben

Az autókat robotok fogják vezetni.

Minden betegség gyógyítható lesz.

Kitalálnak egy nagyon gyors repülőt.

Az afrikai embereknek több ételük lesz.

Minden napelemmel fog működni.

Akár ilyen is lehetne.

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

12 − egy =

hirdetés