Bourton on the Water | Olyan, mint az igazi: liliputi angol falu

Milyen egy jellegzetes régi angol falu? A kanyargós utak mentén kőházak sorakoznak, színpompás virágos porták oldják a szürke terméskövek szigorát; elképzelhetünk egy kis folyót is, vízimalommal, mohával benőtt hőhíddal. Ilyen békebeli – romantikus – kis falvak ma is találhatók az Egyesült Királyságban, de miniatűr reprodukció is! Bourton on the Water 1:9 léptékű kicsinyített mása a Cotswold hegység környéki bájos településnek. A falu összes régi épületének élethű mása megtalálható benne.

A makett helyi összefogással épült öt éven át, az 1930-as években. Ünnepélyes megnyitójára 1937-ben került sor, IV. György király és Erzsébet (néha anyakirálynő) koronázási napján. Minden nap nyitva van, a világ minden tájáról látogatják.

Térkép >>

Nagy élmény a kis faluban sétálni, végignézni a valósághű miniépületeket, a miniatűr – bonsai – örökzöldeket és lombhullatókat. Nyáron mini bútorokkal dobják fel pluszban a látványt. A falut átszelő folyó, a Windruch mása is megtalálható itt a jellegzetes kőhíddal. Bár kerekesszékkel közlekedők és babakocsik nem férnek el a szűk utakon, sok szülő viszi el 1-2 éves gyermekét is, hisz kedves fotótéma, ahogy a kicsik a mini épületek mellett óriásnak tűnnek.

Képeken

Fotók: www.zaman.com.tr

 

Ajánló

Angol éden: a Négy évszak kertje

Miniskanzen Abádszalókon

Mini skanzen nád- és szalmafedeles parasztházakkal

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

15 + hat =

hirdetés