„Mivel védekezünk? Hát klimaxszal!”

Laura szívből kedveli ezt a mondatot a Minden végzet nehéz című filmből. Segít neki nevetésbe csomagolni az öregedés és a „létezik jó szex 50 felé” témát.

Számol: most 48 évesek, huszonegy éve vannak együtt Gergővel. Szinte az életük felét együtt töltötték. Kapcsolatukban egyértelműen már a lemez B oldalánál tartanak… Szép ez is, de lassabb a tempó. Már nem „tangóznak”, hanem inkább „swingre andalognak” – és jó, ha közben a három gyerek valamelyikében nem botlanak fel…

Szeretik egymást. Összenőttek. Szövetségben vannak. Még mindig tudnak és szeretnek beszélgetni, elviselik egymás bogarait. Akadnak olyan helyzetek is, amikor felemelik a hangjukat, és nem tagadják el maguk elől a mosolyszüneteket. Életszagúak.

De itt a tavasz, és Laurában van egy pici sajgás. Hogy jó lenne megint a szerelmük elején lenni… Visszamenni az időben, és Gergővel az első éveik szenvedélyét élni.
Miközben a randevúra készülődő kamasz lánya kapkodó izgalmát nézi, Laura tudja, hogy mégsem adná oda eddigi évei kincseit. „Megdolgozott a ráncaiért.”

Ötvenfelé haladva, Gergővel már rengeteg tapasztalattal rendelkeznek önmagukról. Jobban tudják, hogy mit bírnak el és mit nem. Tudják, mit jelentenek a mélységek és a magasságok, megtapasztalták, hogy mi fontos, és mi biztosan nem az. Jó néhány buktatón és nehézségen átverekedték már magukat. Jobban tudnak örülni az élet szépségeinek.

Na jó, a szex mostanra már nem ugyanaz… Ha jó kedve van, Laura azt mondja: finom és érett. Ha rosszabb a hangulata, akkor úgy jellemzi, hogy agyonismert és kiszámítható.
Szerelmük átalakult. Már nem elérhetetlenek egymás számára. Néhány éve, ha elmentek egy esküvőre, inkább pezsgőztek, sokat táncoltak és utána fergetegeset szeretkeztek. Ha ma elmennek, sokat esznek, jókat beszélgetnek, majd fergetegesen nagyot alszanak.

Laura tudja, hogy a kapcsolatban a szex olyan fontos, mint motornak az olaj. Huszonegy év után viszont a bizalom és a biztonság el tudja koptatni a szenvedélyt. Kell az extra befektetés, a többlet figyelem.

Ha összebújás helyett Laura fejében az elmaradt mosogatás kattog – akkor megszólal a vészcsengő. Ideje magukat beírni a naptárba!

Laura egyik legszebb bókja a férjétől: Szívem, te épp abban a korban vagy, amikor már mindent tudsz a szexről. De még nem felejtettél el semmit.

Kapcsolódó összeállítás

Nincs szex, babám! Ha kialszik a vágy

Nincs szex, babám! Ha kialszik a vágy

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

14 + 4 =

hirdetés