Kicsi, de nagyvonalú. Ipari stílus: tetőtéri miniloft egy régi gyárépületben

Külföldön – főleg angolszász országokban – sok jó példát láthatunk arra, hogy a nagy belmagasságú, nagyvonalú terekkel, hatalmas ablakokkal rendelkező régi gyárépületeket – amennyiben állapotuk megfelelő – nem bontják el, helytörténeti és építészeti-kulturális értékként tekintenek rájuk; felújítva, a belső terek átalakításával lakásként is hasznosíthatók, s van is erre igény, főleg akkor, ha az épület az adott település frekventált pontján található. Az ipari stílusú loftok kifejezetten népszerű lakástípusok.

A képeken egy moszkvai tetőtéri miniloft látható – mindössze 39 négyzetméteres. Egy ötvenes években létesült gyárépületben alakították ki.

A lakásban a fürdőszoba az egyetlen helyiség, melyet zárt falak különítenek el a többi helyiségtől, egyébként a loft sajátosságainak megfelelően egylégterű.

A nappali a loft egyik sarkában kapott helyet.

Szomszédságában a konyha és az étkező.

hirdetés 

hirdetés 

A nappalival szemben a hálórész.

A fürdőszoba.

A lakás relatíve szűkös mérete ellenére szellős, s a két nagy tetőtéri ablaknak köszönhetően egész nap világos, természetes megvilágítású. A miniloft egyedülállóknak vagy szobakiadáshoz ideális, pároknak optimális – nincs hová elvonulni. A tárolási lehetőségek erősen korlátozottak, bár ennek is megvan az előnye: nem ösztönzi arra a lakókat, hogy sok (felesleges) ingóságot halmozzanak fel.

Építész: Evgeny Osztrovszkij | Fotó: Svetlana Ignatenko | Építés éve: 2014

 

hirdetés
1 válasz
  1. Tárnok Kitti
    Tárnok Kitti says:

    Hát ez a lakás <3 A loft varázs talán elveszik a hely szűke miatt, de a fürdőszoba nagyon tetszik! Éppen felújítjuk a lakást

    Válasz

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kettő × 4 =

hirdetés