Mogyorókrém házilag

Mogyorókrémet magunk is készíthetünk. Vetekszik az üzletekben kapható változattal, az állaga pedig azon múlik, mennyire sikerült a mogyorót finomra darálni. Olcsóbb, mint a bolti és nem (túl) macerás elkészíteni. 

Hozzávalók

(Egy közepes befőttes üvegre való mennyiséghez)

10 dkg porcukor (barna cukorral még jobb), 10 dkg pirított, pépesre őrölt törökmogyoró (robotgépet vagy turmixgépet használjunk), 10 dkg 70-90 %-os étcsokoládé, 7 dkg vaj, 1 dl cukormentes sűrített tej (a legtöbb nagy élelmiszerboltban kapható fémdobozos, vagy üveges kiszerelésben)

A sűrített tej házilag is elkészíthető. Receptet itt >>

Elkészítése:

Az étcsokoládét vízgőz felett olvasszuk fel, majd adjuk hozzá a lágy vajat! Alaposan keverjük össze, majd adagoljuk hozzá a pépessé őrölt mogyorót és a felmelegített sűrített tejet. Keverjük össze alaposan, botmixert is használhatunk, így még finomabb krémállagú lesz a házi  mogyorókrém! Hűtőben tároljuk!

Fotó:  thenestway.com

hirdetés
1 válasz

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkettő − öt =

hirdetés