Mogyorós táblás csokoládé házilag

Húsvét után jócskán maradt gyermekem által megkezdett nyuszicsoki, melyek közül néhányat újrahasznosítottam. Mogyorós táblás csokoládét készítettem, a törökmogyoró a kertünkből való. Chilis, mazsolás, aszalt gyümölcsös csokoládét hasonló módon, bonbonformában is készíthetünk.

A húsvétról maradt csokikat süteménybe is felhasználhatjuk. A saját készítésű táblás csoki előnye, hogy tetszés szerint ízesíthetjük, és többféle – például ízesített – csokoládé felhasználásával különleges édességet készíthetünk. Csokitábla készítő forma szükséges hozzá, de szilinkon bonbonformát is használhatunk.

A táblás csoki kb. 10 dkg vegyes maradék tejcsokiból készült (ezek közül az egyik narancsos ízesítésű), pluszban egy sportszeletet is hozzáadtam.

A mogyorót feltörtem (a belső vékony héját nem távolítottam el).

Itt látható a csokitábla készítő forma (a Gasztroshop webáruházból való).

Egy lábasban vizet forraltam. Vízgőz felett – egy tálkában – megolvasztottam a csokoládét.

A csokitábla készítő formában egyenletesen elosztottam a mogyorót…

…majd ráöntöttem az olvadt csokit és spatulával elsimítottam a formában. A csokival megtöltött formát finom mozdulatokkal a munkapulthoz koccantottam, hogy a csokimassza jól szétterüljön (a tetején így kis kikandikálnak a mogyorószemek).

Hagytam egy kicsit hűlni, majd alufóliával lazán lefedve a hűtőbe tettem. Nagyjából fél óra alatt megdermed, a csoki könnyen kivehető a formából. Sokféleképp ízesíthetjük a saját készítésű csokit – érdemes kipróbálni!

 

Ajánló

Csokimázas kókuszos kocka
– maradék tojásfehérjéből

Praktikus sütéshez:
peremes tortaszeletelő

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

18 − 16 =

hirdetés