Mozzarellával, pármai sonkával töltött padlizsántekercs. Laktózmentesen is elkészíthető

hirdetés

hirdetés

Laktózérzékenyeknek sem kell nélkülözniük a sajtos ételeket. A laktózmentes termékek élvezeti értéke ugyanolyan, mint a hagyományos tejtermékeké. Az alábbi recept is elkészíthető laktózmentes változatban.

Hozzávalók

3 db Szarvasi Mozzarella sajt (laktózmentes változatban is kapható)

3 db közepes padlizsán

2 doboz darabolt paradicsomkonzerv

100 g szeletelt pármai sonka

1 fej vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

1 kiskanál oregánó

1 kiskanál bazsalikom

cukor, só, bors ízlés szerint

kevés liszt

olívaolaj

Elkészítés

A megmosott padlizsánokat vágjuk hosszában kb. 1 centis szeletekre. Sózzuk meg, tegyük egy tálba, s hagyjuk kis ideig állni.

Vágjuk apróra a vöröshagymát és a fokhagymát. Kevés olívaolajon pirítsuk meg a hagymákat, majd öntsük rá a paradicsomot. Fűszerezzük oregánóval, bazsalikommal. Forraljuk fel, majd forrás után főzzük takaréklángon, míg jól besűrűsödik a szósz. A végén ízesítsük sóval, borssal és egy kis cukorral.

Míg a paradicsom fő, csepegtessük le, nyomkodjuk ki a padlizsán szeleteket, majd forgassuk meg kevés lisztben. Serpenyőben forrósítsunk fel kevés olívaolajat, és süssük a padlizsán szeleteket aranybarnára. Konyhai papírtörlőn itassuk le róluk a felesleges olajat.

Helyezzünk minden padlizsánszeletre egy vékony szelet félbe tépett pármai sonkát, majd egy szelet mozzarella sajtot. Tekerjük fel szorosan.

Hőálló tálba öntsük a paradicsommártást, és helyezzük bele a padlizsántekercseket.

Forró sütőben süssük kb. 10 percig, míg a sajt szépen megolvad.

Reszelt parmezánnal szórjuk meg, díszítsük friss bazsalikomlevéllel, salátával tálaljuk.

Recept: www.szarvasimozzarella.hu

hirdetés 

hirdetés 

Hasonló receptek

Rántott mozzarella golyó. Laktózmentes sajtból is elkészíthető!
Rántott mozzarella golyó. Laktózmentes sajtból is elkészíthető!
Fűszeres húsgolyók tejszínes sajtmártással
Fűszeres húsgolyók tejszínes sajtmártással

hirdetés

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás