Mozzarellával, pármai sonkával töltött padlizsántekercs. Laktózmentesen is elkészíthető
Laktózérzékenyeknek sem kell nélkülözniük a sajtos ételeket. A laktózmentes termékek élvezeti értéke ugyanolyan, mint a hagyományos tejtermékeké. Az alábbi recept is elkészíthető laktózmentes változatban.
Hozzávalók
3 db Szarvasi Mozzarella sajt (laktózmentes változatban is kapható)
3 db közepes padlizsán
2 doboz darabolt paradicsomkonzerv
100 g szeletelt pármai sonka
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 kiskanál oregánó
1 kiskanál bazsalikom
cukor, só, bors ízlés szerint
kevés liszt
olívaolaj
Elkészítés
A megmosott padlizsánokat vágjuk hosszában kb. 1 centis szeletekre. Sózzuk meg, tegyük egy tálba, s hagyjuk kis ideig állni.
Vágjuk apróra a vöröshagymát és a fokhagymát. Kevés olívaolajon pirítsuk meg a hagymákat, majd öntsük rá a paradicsomot. Fűszerezzük oregánóval, bazsalikommal. Forraljuk fel, majd forrás után főzzük takaréklángon, míg jól besűrűsödik a szósz. A végén ízesítsük sóval, borssal és egy kis cukorral.
Míg a paradicsom fő, csepegtessük le, nyomkodjuk ki a padlizsán szeleteket, majd forgassuk meg kevés lisztben. Serpenyőben forrósítsunk fel kevés olívaolajat, és süssük a padlizsán szeleteket aranybarnára. Konyhai papírtörlőn itassuk le róluk a felesleges olajat.
Helyezzünk minden padlizsánszeletre egy vékony szelet félbe tépett pármai sonkát, majd egy szelet mozzarella sajtot. Tekerjük fel szorosan.
Hőálló tálba öntsük a paradicsommártást, és helyezzük bele a padlizsántekercseket.
Forró sütőben süssük kb. 10 percig, míg a sajt szépen megolvad.
Reszelt parmezánnal szórjuk meg, díszítsük friss bazsalikomlevéllel, salátával tálaljuk.
Recept: www.szarvasimozzarella.hu
hirdetés ▼
hirdetés ▲
Hasonló receptek
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.