Mutasd a kézírásod, megmondom, ki vagy! Az Életszépítők szerkesztői, szerzői a grafológus szemével (2.)

Manapság, amikor egyre többen egyre ritkábban veszünk a kezünkbe tollat, amikor gondolatainkat a számítógép, az okoskészülékek billentyűzetével visszük fel a virtuális felületre, vajon mennyire van létjogosultsága a grafológia tudományának? Mi mindenre lehet következtetni a kézírásból? Lókiné Csarankó Melinda grafológus arra vállalkozott, hogy kézírásuk alapján bemutatja az Életszépítők Magazin szerkesztőit, állandó szerzőit. Mi pedig vállaltuk, hogy az elemzéseit közzétesszük.

Bíró Rita kézírásának elemzése. A duktor 47 éves, jobbkezes, szellemi foglalkozású

A vizsgálat menete

Mivel az iratot elektronikusan kaptam, ezért a vizsgálatot szemrevételezéssel és gépi nagyítással végeztem.

Megállapítások

Bíró RitaA duktor szeret hamar belevágni a dolgokba, a hosszú tervezést nem neki találták ki. Nagyfokú szellemi nyitottság jellemzi. Ha úgy látja jónak, akkor a tradíciókat felrúgja. Remek lényeglátó és rendszerező képességgel rendelkezik. Lendületes, aktív személyiség. Olykor szívesen felvállalja az előre nem látható kockázatokat, máskor viszont az óvatosság győz. Remek kommunikációs és kombinációs készséggel rendelkezik. Gondolkodása gyors. Akaraterejével és határozottságával másokra is hatást tud gyakorolni.

Racionális beállítottságú, de úgy vélem, hogy alapvetően érzelmes személyiségként született, az őt ért tapasztalatok hatására került előtérbe a ráció.

A munkát és a magánéletet jól elkülöníti egymástól, és egyiket sem tartja fontosabbnak a másiknál. Nagy tervei vannak a jövővel kapcsolatban, amely felé jelenleg is halad. Az írásjelek alapján úgy vélem, hogy a terveit minden bizonnyal meg is tudja valósítani. Szorgalmas, hosszú távon is jól teljesítő munkaerő. Pontos, precíz, de hajlamos a kapkodásra is. Munkavégzése során nagymértékben önálló. Önálló ötletei vannak, amelyeket aztán nagy lendülettel, céltudatosan meg is valósít. Folyamatosan tevékenységvágy hajtja.

Ha megzavarják egy tevékenység végzésében, később probléma nélkül tudja folytatni azt ott, ahol abbahagyta.
grafológia rita

Energiabeosztására jellemző, hogy nagy lendülettel veti bele magát egy-egy tevékenységbe, aminek a végére elfárad, kiürül az energiakészlete. Ennek ellenére remek pszichés energiakészlettel rendelkezik.

Magánéletében – önállósága ellenére, melyet hangsúlyoz is – nagy támaszigénye van. Magánéletében nem sok ideje jut önmagára. Racionális személyiség, de a hozzá közel állók mégis képesek befolyásolni. Mások érdekeit általában a saját érdekei elé helyezi.

A múlttal való kapcsolata meglepetésszerű és kiszámíthatatlan. Ettől folyamatosan távolodik, a múlt helyett egyre inkább a jövő eseményei válnak fontossá.

Az önfejlesztést nagyon fontosnak tartja. Fontos számára az elmélyülés, a számára érdekes dolgokat képes alaposan tanulmányozni. Nagy igénye van a szellemi élmények megélésére. Fontosak számára az intellektuális újdonságok. A tanulást magát élményként éli meg, ehhez jó adottság, hogy remek memóriája van, a megtanult információkat nem felejti el. Érdeklődése sokrétű, intuitív képességekkel is rendelkezik.

Meglévő emberi kapcsolatait nagyon fontosnak tartja, az én-te-ő/ők viszonylatban az én-te kapcsolat a legfontosabb.

Az elemzés során a kettes és a négyes számra figyeltem fel. A kettes szám képzelőerőt, belső nyugtalanságot, titkolózást jelenthet, míg a négyes szám a megbízhatóságot, erőt, vezetői készségeket jelent. Ez utóbbi a tett és a munka száma is, a tervek megvalósulását mutatja.

Összegzés

A duktor energikus, aktív személyiség, akinek fontosak az emberi kapcsolatai. Kíváncsi, érdeklődő típus. Jó munkaerő, céltudatos és kitartó. Szellemileg nyitott, a tudás mindig kihívás a számára.

Lókiné Csarankó Melinda grafológus

Ha szeretnétek magatokról grafológiai elemzést, Melindával az alábbi e-mail címen vehetitek fel a kapcsolatot: grafomelinda@freemail.hu

Sorozatunk további részeiben Fodor Sándor, Major Virág és Limpár Imre grafológiai elemzését ismertetjük

Sorozatunk további részei…

Mutasd a kézírásod, megmondom, ki vagy! Az Életszépítők szerkesztői, szerzői a grafológus szemével (1.)

…a képre kattintva érhetők el

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

20 − 16 =

hirdetés