Müzliszelet házilag

Aki csak kóstolta, odavolt érte.

Hozzávalók

egy közepes tepsire való adaghoz

 

20 dkg finom szemű zabpehely

két nagyobb alma, hámozva, lereszelve

maréknyi apróra vágott aszalt sárgabarack, vörös áfonya, aszalt szilva 

maréknyi durvára tört dió (mandula, mogyoró, kesudió is mehet bele) – az olajos magvakat pirítsd meg!

kb. 1 ek pirított szezámmag 

2-3 ek csokipasztilla vagy apróra tört étcsokoládé

1 tk őrölt fahéj

2-3 ek méz

kevés víz (annyi, hogy a massza könnyen formázható legyen)

aki biztosra szeretne menni, keverhet a masszába egy egész tojást, így könnyebben szeletelhető 

Elkészítés

Az összetevőket keverőtálban alaposan dolgozd össze, majd a masszát borítsd sütőpapírral bélelt tepsibe és simítsd el egyenletesen.

Előmelegített sütőben 170-es hőfokon (légkeverőn) süsd kb. 30 percig. 

Minél tovább sütöd, annál ropogósabb lesz.

 

Nyitókép: Piqsels

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenöt − tizenhárom =

hirdetés