Müzliszelet házilag
Aki csak kóstolta, odavolt érte.
Hozzávalók
egy közepes tepsire való adaghoz
20 dkg finom szemű zabpehely
két nagyobb alma, hámozva, lereszelve
maréknyi apróra vágott aszalt sárgabarack, vörös áfonya, aszalt szilva
maréknyi durvára tört dió (mandula, mogyoró, kesudió is mehet bele) – az olajos magvakat pirítsd meg!
kb. 1 ek pirított szezámmag
2-3 ek csokipasztilla vagy apróra tört étcsokoládé
1 tk őrölt fahéj
2-3 ek méz
kevés víz (annyi, hogy a massza könnyen formázható legyen)
aki biztosra szeretne menni, keverhet a masszába egy egész tojást, így könnyebben szeletelhető
Elkészítés
Az összetevőket keverőtálban alaposan dolgozd össze, majd a masszát borítsd sütőpapírral bélelt tepsibe és simítsd el egyenletesen.
Előmelegített sütőben 170-es hőfokon (légkeverőn) süsd kb. 30 percig.
Minél tovább sütöd, annál ropogósabb lesz.
Nyitókép: Piqsels
2011-ben kezdődött a történetem a Facebookon. Online magazinként 2013 óta létezem. Független vagyok. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.