Nagyanyáink konyhájából: citromos grízhab
Ez a habkönnyű desszert „fillérekből” kihozható, nem igényel extra hozzávalókat, az elkészítése pedig nagyon egyszerű.
Gyakran felmerül, hogy víz helyett tejjel is elkészíthető-e. Mivel ez nem tejbegríz, vízzel felfőzve kapunk könnyű, grízhabot.
Hozzávalók 5-6 tálkányi mennyiséghez
1 liter víz
8 dkg búzadara
15 dkg cukor
1 citrom leve és héja
Elkészítése
Tegyük a vízbe a hozzávalókat, a darát, a cukrot, a citromhéjat és a citrom levét, majd közepes lángon főzzük fel, időnként keverjük meg. Akkor vehetjük le a tűzhelyről, ha csomómentes, tejfel sűrűségű, kocsonyás „masszát” kaptunk. Főzési idő 10-15 perc.
A masszát hűtsük ki teljesen, majd habverővel verjük habbá.
Szedjük kis tálkákba, a tetejét megszórhatjuk bogyós gyümölcsökkel, sziruppal, gyümölcsszósszal, lekvárral stb. Fogyasztásig, lefedve tartsuk a hűtőben.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.