Narancskrémes brownie
Nagyon finom, egyszerűen elkészíthető süti! Cukor helyett xilittel készült. Miután kihűlt, szépen szeletelhető.
Hozzávalók
A tésztához (20×20 centis tepsihez)
4 tojás
15 dkg xilit vagy cukor
15 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé
18 dkg liszt
15 dkg vaj
2 csipet sütőpor
csipetnyi só
Narancskrémhez
2 tojás
1 dl narancslé
1 narancs reszelt héja
1 ek xilit vagy cukor
1 ek keményítő
1 ek liszt
Elkészítés
A 4 egész tojást keverd habosra a cukorral vagy a xilittel. Az étcsokit és a vajat vízgőz felett olvaszd fel. A lisztet keverd el a sóval, a sütőporral.
A tepsit béleld ki sütőpírral, melegítsd elő a sütőt 175 fokra.
A csokis masszát öntsd a tepsibe. Hagyd állni szobahőmérsékleten, amíg a narancskrém elkészül.
A két tojást keverd ki a cukorral vagy a xilittel. Reszeld bele az alaposan átsikált narancs héját (bionarancsból a legjobb készíteni). Facsard ki a narancs levét, öntsd a tojáshoz, adj hozzá 1-1 púpos evőkanál lisztet és keményítőt. Keverd simára.
A narancskrémet egyenletesen oszlasd el a csokis masszán, majd mehet a sütőbe! Sütési idő kb. 20 perc.
Nem szabad túlsütni! Ha óvatosan megérinted az ujjaddal, és a narancskrém nem ragad rá, a teteje hártyaszerű, kiveheted a sütőből.
Várd meg, míg kihűl, hidegen szeletelhető.
Ha tetszett a recept, nézz körül a blogomon >>
Mindent szeretek ami kreatív, fontos számomra, hogy valamit alkossak. Foglalkoztam ólomüveggel, kisebb kerámiákkal, lakberendezéssel… Aztán hirtelen felindulásból létrehoztam a Csak mert szeretem gasztroblogot, mert a főzést is kreatív tevékenységnek tartom. A receptek, ételek megörökítése a fotózást is behozta az életembe, így sikerült egy újabb szenvedélyt felfedeznem magamnak.