Narancskrémes brownie

Nagyon finom, egyszerűen elkészíthető süti! Cukor helyett xilittel készült. Miután kihűlt, szépen szeletelhető.

Hozzávalók

A tésztához (20×20 centis tepsihez)

4 tojás

15 dkg xilit vagy cukor

15 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé 

18 dkg liszt

15 dkg vaj

2 csipet sütőpor

csipetnyi só

Narancskrémhez

2 tojás

1 dl narancslé

1 narancs reszelt héja

1 ek xilit vagy cukor

1 ek keményítő

1 ek liszt

Elkészítés

A 4 egész tojást keverd habosra a cukorral vagy a xilittel. Az étcsokit és a vajat vízgőz felett olvaszd fel. A lisztet keverd el a sóval, a sütőporral.

A tepsit béleld ki sütőpírral, melegítsd elő a sütőt 175 fokra.

A csokis masszát öntsd a tepsibe. Hagyd állni szobahőmérsékleten, amíg a narancskrém elkészül.

A két tojást keverd ki a cukorral vagy a xilittel. Reszeld bele az alaposan átsikált narancs héját (bionarancsból a legjobb készíteni). Facsard ki a narancs levét, öntsd a tojáshoz, adj hozzá 1-1 púpos evőkanál lisztet és keményítőt. Keverd simára.

A narancskrémet egyenletesen oszlasd el a csokis masszán, majd mehet a sütőbe! Sütési idő kb. 20 perc.

Nem szabad túlsütni! Ha óvatosan megérinted az ujjaddal, és a narancskrém nem ragad rá, a teteje hártyaszerű, kiveheted a sütőből.

Várd meg, míg kihűl, hidegen szeletelhető.

Ha tetszett a recept, nézz körül a blogomon >>

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhárom + 9 =

hirdetés