Erika süteményei | Narancsos-csokis muffin

Ezt a sütit bármilyen formában meglehet sütni: tortaformában, őzgerincben, s akár muffinnak is elkészíthetjük. Napokig friss marad, ha – miután teljesen kihűlt – nejlonba csomagoljuk vagy zárt edénybe tesszük. Gyerekeknek megsüthetjük iskolai tízórainak.

Hozzávalók

240 gr finomliszt

3 tojás

25 gr csokoládé durvára vágva (nagyon jó hozzá a Sportszelet)

250 gr vanília ízesítésű joghurt

120 gr cukor

csipet só

fél narancs leve, és a lereszelt héja

1 tasak sütőpor

100 ml étolaj

 

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 180 fokon. Ha nem muffinformában sütnénk, a sütőformát vajazzuk ki.

Keverjük kézi habverővel az egész tojásokat a cukorral (nem kell nagyon felverni), adjuk hozzá a joghurtot, a sót, a narancslevet és narancshéjat, az olajat.

A lisztet a sütőporral keverjük össze. (Készíthetjük úgy is, hogy a narancslevet összekeverjük az olajjal, s ezt felváltva adagoljuk a liszttel a tojásos keverékhez: kevés liszt, majd narancsos olaj, a végére mindig a lisztet hagyjuk.)

A csokidarabokat kézzel dolgozzuk el a masszában, majd adagoljuk a sütőformába. Süssük aranybarnára. Sütési idő kb. 45 perc.

Jó sütést kívánok! Erika

Árvai Erika

 

Fotók és recept: Árvai Erika | Erika süteményei

 

Ajánló

Csokis szuflé tekercs

Csokis szuflé tekercs

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

19 + hat =

hirdetés