Erika süteményei | Narancsos-csokis muffin
Ezt a sütit bármilyen formában meglehet sütni: tortaformában, őzgerincben, s akár muffinnak is elkészíthetjük. Napokig friss marad, ha – miután teljesen kihűlt – nejlonba csomagoljuk vagy zárt edénybe tesszük. Gyerekeknek megsüthetjük iskolai tízórainak.
Hozzávalók
240 gr finomliszt
3 tojás
25 gr csokoládé durvára vágva (nagyon jó hozzá a Sportszelet)
250 gr vanília ízesítésű joghurt
120 gr cukor
csipet só
fél narancs leve, és a lereszelt héja
1 tasak sütőpor
100 ml étolaj
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 180 fokon. Ha nem muffinformában sütnénk, a sütőformát vajazzuk ki.
Keverjük kézi habverővel az egész tojásokat a cukorral (nem kell nagyon felverni), adjuk hozzá a joghurtot, a sót, a narancslevet és narancshéjat, az olajat.
A lisztet a sütőporral keverjük össze. (Készíthetjük úgy is, hogy a narancslevet összekeverjük az olajjal, s ezt felváltva adagoljuk a liszttel a tojásos keverékhez: kevés liszt, majd narancsos olaj, a végére mindig a lisztet hagyjuk.)
A csokidarabokat kézzel dolgozzuk el a masszában, majd adagoljuk a sütőformába. Süssük aranybarnára. Sütési idő kb. 45 perc.
Jó sütést kívánok! Erika
Fotók és recept: Árvai Erika | Erika süteményei
Ajánló
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.