Kedvenc kontyalávaló: így készül a narancsos csokoládélikőr

Az ír krémlikőrhöz hasonlóan nagyon finom, és nem is nehéz elkészíteni. 

Csokilikőr

Hozzávalók

0,5 liter tejszín vagy zsíros tej

15 dkg cukor

20 dkg étcsokoládé

2 evőkanál cukrozatlan kakaópor

1 bourbon vaníliás cukor

2 kezeletlen narancs héja + fél narancs leve

1 evőkanál rum vagy pár csepp aroma

4 dl tiszta szesz (40 %) vagy valamilyen semleges ízű alkohol, például vodka

Elkészítés

A tejszínt a cukorral felforraljuk, a tűzről levéve beletördeljük a csokoládét és olvadásig kevergetjük. A kakaóport átszitáljuk és a csokoládés keverékhez adjuk.

Mehet bele a narancsok héja, a fél narancs kifacsart leve, és a vaníliás cukor is. Csomómentesre keverjük, és kihűtjük.

Miután kihűlt, hozzákeverjük az alkoholt, és csinos kis üvegekbe szűrjük. Fogyasztásig hűtőben tároljuk!

NyitóképAlways Order Dessert

 

Szöveg, fotó: By Margó >>

hirdetés
2 válaszok
  1. Nadi
    Nadi says:

    A narancs héját pontosan hogyan kell használni? Lereszelni finomra, vagy csak áztatni bizonyos ideig? Köszönöm!

    Válasz
  2. Tuska Margó
    Tuska Margó says:

    Le kell reszelni, így a lehető legtöbb íz, aroma, illat, oldódik ki…… a szűrés pedig felfogja majd a legvégén. :)
    Sok sikert az elkészítéséhez!

    Válasz

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kettő × 4 =

hirdetés