Így készül a narancsos csokoládélikőr
Az ír krémlikőrhöz hasonlóan nagyon finom, és nem is nehéz elkészíteni.
Hozzávalók
0,5 liter tejszín vagy zsíros tej
15 dkg cukor
20 dkg étcsokoládé
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 bourbon vaníliás cukor
2 kezeletlen narancs héja + fél narancs leve
1 evőkanál rum vagy pár csepp aroma
4 dl tiszta szesz (40 %) vagy valamilyen semleges ízű alkohol, például vodka
Elkészítés
A tejszínt a cukorral felforraljuk, a tűzről levéve beletördeljük a csokoládét és olvadásig kevergetjük. A kakaóport átszitáljuk és a csokoládés keverékhez adjuk.
Mehet bele a narancsok héja, a fél narancs kifacsart leve, és a vaníliás cukor is. Csomómentesre keverjük, és kihűtjük.
Miután kihűlt, hozzákeverjük az alkoholt, és csinos kis üvegekbe szűrjük. Fogyasztásig hűtőben tároljuk!
Nyitókép: Always Order Dessert
Szöveg, fotó: By Margó >>
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.