Narancsos, fűszeres sütőtökdzsem

Sütőtökből dzsemet is készíthetünk! Naranccsal vegyítve különleges ízélményt kapunk, a dzsem őrzi a sütőtök édes, karakteres jellegét, amihez jól passzol a narancs friss, savanykás íze, az aromás gyömbér, a fahéj és a szegfűszeg. Az általunk kóstolt dzsem állaga viszonylag laza, így elsősorban pirítóshoz ajánljuk, persze palacsintát is megtölthetünk vele. Kipróbált recept.

Hozzávalók

1 kg sütőtök

3 db narancs

1 kisujjnyi reszelt gyömbér (elhagyható)

1 rúd fahéj

3 db szegfűszeg,

1 tasak 3:1 dzsemfix

3:1 befőzőcukor ízlés szerint, de legalább 20 dkg

1 dl víz

Elkészítés

Sütőtökös narancsdzsemA sütőtököt meghámozzuk, miután magházát kivájtuk felkockázzuk, beletesszük a lábasba. A narancsot megpucoljuk, éles késsel a fehér hártyáit eltávolítjuk, a húsát és levét a sütőtökhöz adjuk. Ráöntjük a vizet, beletesszük a fahéjat, a szegfüszeget, a gyömbért. Puhára főzzük, majd botmixerrel vagy turmixgéppel pépesítjük. Hozzáadjuk a dzsemfixet, a cukrot habverővel jól elkeverjük, újraforrástól számítva állandó keverés mellett 2 percig forraljuk.

Még forrón üvegekbe töltjük, celofánnal és az üveg csavaros tetejével szorosan lezárjuk, fejjel lefelé állítva betakarjuk, hogy lassan hűljön ki.

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizennégy − 4 =

hirdetés