Narancsos-túrós muffin, csokitöltelékkel
Ennek a gyorsan elkészíthető muffinnak nagyon omlós a tésztája, s bár a narancs íze nem különösebben domináns, érződik benne a kellemes citrusos íz. A közepében lévő kis csokidarabkának köszönhetően pedig kellemes meglepetésben lesz része annak, aki beleharap.
Hozzávalók
(12 darabhoz)
12 dkg finomliszt
12 dkg rétesliszt
½ cs. sütőpor
14 dkg porcukor
1 cs. Bourbon vaníliás cukor
7,5 dkg puha vaj
2 tojás
½ görög narancs reszelt héja és leve
1,5 dl tejföl
15 dkg túró
2 ek Portorico rum
7 dkg mazsola
4 dkg tejcsoki
vaj és liszt a forma kikenéséhez
Díszítéshez
1 ek narancslé + 4 ek porcukor keveréke
sómentes pisztácia
Elkészítés
A mazsolát langyos vízbe áztatjuk. A liszteket elkeverjük a sütőporral. A tejfölt összekeverjük az alaposan megmosott narancs héjával és levével. A tejcsokit körömnyi darabokra vágjuk.
A vajat habosra keverjük a cukrokkal, hozzáadjuk a tojásokat, ezzel is elkeverjük, majd hozzáadjuk a narancsos tejfölt is.
A túrót kikeverjük a rummal, a tojásos masszához forgatjuk és hozzáadjuk a lecsepegtetett mazsolát.
A liszteket fokozatosan a tojásos-túrós masszába keverjük.
A muffin forma mélyedéseit kivajazzuk, belisztezzük, belekanalazzuk a tésztát, mindegyik közepébe belenyomunk egy tejcsokidarabkát, és a sütit előmelegített sütőben megsütjük.
A narancslét a cukorral alaposan kikeverjük, mindegyik muffin tetejére kanalazunk belőle egy keveset, és megszórjuk pisztáciával.
Sütési hőfok: 180°C | Sütési mód: alul-felül sütőfunkció | Sütési idő: kb. 25 perc
Jó étvágyat!
Ajánló
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.