Narancsos-túrós muffin, csokitöltelékkel

Ennek a gyorsan elkészíthető muffinnak nagyon omlós a tésztája, s bár a narancs íze nem különösebben domináns, érződik benne a kellemes citrusos íz. A közepében lévő kis csokidarabkának köszönhetően pedig kellemes meglepetésben lesz része annak, aki beleharap.

Hozzávalók

(12 darabhoz)

12 dkg finomliszt

12 dkg rétesliszt

½ cs. sütőpor

14 dkg porcukor

1 cs. Bourbon vaníliás cukor

7,5 dkg puha vaj

2 tojás

½ görög narancs reszelt héja és leve

1,5 dl tejföl

15 dkg túró

2 ek Portorico rum

7 dkg mazsola

4 dkg tejcsoki

vaj és liszt a forma kikenéséhez

Díszítéshez

1 ek narancslé + 4 ek porcukor keveréke

sómentes pisztácia

 

Elkészítés

A mazsolát langyos vízbe áztatjuk. A liszteket elkeverjük a sütőporral. A tejfölt összekeverjük az alaposan megmosott narancs héjával és levével. A tejcsokit körömnyi darabokra vágjuk.

A vajat habosra keverjük a cukrokkal, hozzáadjuk a tojásokat, ezzel is elkeverjük, majd hozzáadjuk a narancsos tejfölt is.

A túrót kikeverjük a rummal, a tojásos masszához forgatjuk és hozzáadjuk a lecsepegtetett mazsolát.

A liszteket fokozatosan a tojásos-túrós masszába keverjük.

A muffin forma mélyedéseit kivajazzuk, belisztezzük, belekanalazzuk a tésztát, mindegyik közepébe belenyomunk egy tejcsokidarabkát, és a sütit előmelegített sütőben megsütjük.

A narancslét a cukorral alaposan kikeverjük, mindegyik muffin tetejére kanalazunk belőle egy keveset, és megszórjuk pisztáciával.

Sütési hőfok: 180°C | Sütési mód: alul-felül sütőfunkció | Sütési idő: kb. 25 perc

Jó étvágyat!

 

Szenti Gabi

Sünis kanál blog >>

 

Ajánló

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

7 + 2 =

hirdetés