Szalvétatechnikával díszített hatrekeszes fadobozka

Sokféle kisebb natúr fa dobozkát, tárolót szerezhetünk be kreatív hobbi boltokban, melyek kifejezetten azt a célt szolgálják, hogy egyedi díszítéssel mutatós dísz- vagy használati tárgyakat varázsoljunk belőlük. Apróságok – teafilterek vagy ékszerek – tárolásához ideális hatrekeszes dobozkát Katalin szalvétatechnikával díszítette. Beavat minket a készítési folyamatba.

Hagyományos szalvétatechnikával készítettem el, annyi különbséggel, hogy nem közvetlenül a dobozra vittem fel a dekupázsragasztót, hanem a szalvétára, amit egyszerűen ráillesztem dobozra, majd a szalvétát kentem át kívülről ragasztólakkal. (Természetesen csak a szalvéta felső, mintás rétegét használjuk dekupázs célra.) Ez a doboz nem dekupázsragasztóval, hanem ragasztólakkal készült – először próbáltam ki. Eddig dekupázsragasztót használtam, s miután megszáradt a szalvéta, utólag kentem át lakkal az adott tárgyat.

Az alkotási folyamat képekben

A doboz belső felületeit, tárolórészét dekupázsolás előtt a szalvétával harmonizáló színű akril festékkel színeztem. A gyönyörű vörös hajú tündér az Életszépítőket jelképezi, amint a szeretetüket – a kis szíveket –  szórják a környezetükre. A szalvéta mintája egyben utal a természet és a madarak szeretetére, a gondoskodásra, a békességre is.

 

 

Köszönjük, az életszépítő dobozt Katalinnak! Ha szeretnétek hasonlót, vegyétek fel vele a kapcsolatot.

E-mail címe: baloghkatibaka@gmail.com

Katalin Facebook oldala

baloghkatalinfb

 

 

Felhívás

Kedves Alkotók! Szeretnénk minél több minőségi handmade, kézművész terméket bemutatni az Életszépítők ÖkoKreatív Életmód Magazinon és Facebook oldalunkon. Elsősorban azok jelentkezését várjuk, akik hobbiszinten, magas színvonalon sajátítottak el különböző kreatív kézműves technikákat, de azok is írhatnak, akik hivatásszerűen gyakorolják alkotói tevékenységüket. Várjuk bemutatkozó leveleiteket a szerkesztoseg@eletszepitok.hu e-mail címre. Tárgy mezőben tüntessétek fel: Alkotó vagyok.

Üdvözlettel, az Életszépítők csapata

Életszépítők

 

Ajánló

Dekupázs

Dekupázsolt díszdobozok Brigi stílusában

Életszépítők Kreatív Közössége

boritokep200

Zárt csoportunk a Facebookon

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhárom + 3 =

hirdetés