Négysajtos csőben sült karfiol

Gyorsan elkészül, ízletes, könnyű egytálétel.

Hozzávalók

1 fej karfiol

2 paradicsom

1 kis pohár tejföl (20%)

1 egész tojás

200 g natúr krémsajt

12 dkg reszelt sajt vegyesen (füstölt sajt, trappista, edami, parmezán)

pár szem szeletelt olívabogyó (konzerv)

só, bors, oregánó, bazsalikom

olívaolaj a kerámiatál kikenéséhez

egy ek zsemlemorzsa vagy zabkorpa

Elkészítés

A karfiolt szedjük rózsáira, mossuk át és sós vízben főzzük meg (ne legyen túl puha!).

A paradicsomokat éles késsel szeleteljük vékonyra.

Egy kerámia tálat kenjünk ki olívaolajjal, szórjuk meg zsemlemorzsával vagy zabkorpával és sorakoztassuk bele a főtt karfiolrózsákat.

Erre tegyük a paradicsomkarikákat és a szeletelt olívát.

Egy keverőtálba üssük az egész tojásokat, keverjük hozzá a tejfölt, a krémsajt felét, a reszelt parmezánt. Sózzuk, fűszerezzük!

Az öntetet egyenletesen oszlassuk el a karfiolon, majd a maradék, fellazított (jól összekevert) krémsajttal vonjuk be, végül szórjuk meg kevés reszelt sajttal (trappista vagy edami, ami sütés közben szépen olvad).

eat-1140371_1280

Előmelegített sütőben 180-as hőfokon süssük kb. 20 percig.

hirdetés 

hirdetés 

Hasonló receptek

Rakott karfiol

Rakott karfiol

Spenótos köles-rizottó zsenge parajból

Spenótos köles-rizottó zsenge parajból

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkilenc + kilenc =

hirdetés