Négysajtos csőben sült karfiol
Gyorsan elkészül, ízletes, könnyű egytálétel.
Hozzávalók
1 fej karfiol
2 paradicsom
1 kis pohár tejföl (20%)
1 egész tojás
200 g natúr krémsajt
12 dkg reszelt sajt vegyesen (füstölt sajt, trappista, edami, parmezán)
pár szem szeletelt olívabogyó (konzerv)
só, bors, oregánó, bazsalikom
olívaolaj a kerámiatál kikenéséhez
egy ek zsemlemorzsa vagy zabkorpa
Elkészítés
A karfiolt szedjük rózsáira, mossuk át és sós vízben főzzük meg (ne legyen túl puha!).
A paradicsomokat éles késsel szeleteljük vékonyra.
Egy kerámia tálat kenjünk ki olívaolajjal, szórjuk meg zsemlemorzsával vagy zabkorpával és sorakoztassuk bele a főtt karfiolrózsákat.
Erre tegyük a paradicsomkarikákat és a szeletelt olívát.
Egy keverőtálba üssük az egész tojásokat, keverjük hozzá a tejfölt, a krémsajt felét, a reszelt parmezánt. Sózzuk, fűszerezzük!
Az öntetet egyenletesen oszlassuk el a karfiolon, majd a maradék, fellazított (jól összekevert) krémsajttal vonjuk be, végül szórjuk meg kevés reszelt sajttal (trappista vagy edami, ami sütés közben szépen olvad).
Előmelegített sütőben 180-as hőfokon süssük kb. 20 percig.
hirdetés ▼
hirdetés ▲
Hasonló receptek
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.