Nelli és Levi házat épít (22.) Tereprendezés a telken, elkezdődött az építkezés!

Nelli és Levi Budapest vonzáskörzetében, családi házas zöldövezetben építi fel az otthonát. A tervezés és a kivitelezés folyamatáról, az aktualitásokról hetente olvashatunk Nellitől, aki amellett, hogy dokumentálja a történéseket, igyekszik hasznos információkkal szolgálni, így pénteki beszámolói révén nyomon követhetjük, mi mindennel jár egy kertes ház megvalósítása. Az eddig megjelent 21 összeállítás itt olvasható >>

Végre elkezdődött!

2014. július 7-én hétfőn reggel felvonultak a kivitelezők két nagy géppel, és keddre a durva tereprendezéssel már meg is voltak.

A munka kezdetekor meg kellett nyitnunk az elektronikus építési naplót, amit mi, mint megrendelők tudtunk igényelni, és az építés műszaki vezetője vezeti majd. Az építési napló bejegyzéseinek naprakésznek kell lenniük.

Nagyon izgi volt látni a hatalmas gépeket, ahogy lépésről lépésre kialakítják a terepet. Bámulatos, hogy az ormótlan kanalakkal milyen pontosan tudnak dolgozni a gépkezelők! Kedvem lett volna kipróbálni valamelyiket.

Nemcsak a ház alapjának kellett kialakítaniuk a területet, hanem el kellett tüntetni a régről ottmaradt sittet, a betonalapokat, a szemetet, és a zöld hulladékot is. Emellett egy munkaútvonalat is készítettek, ami gyalogosan is talicskázható, és a kisebb munkagépek is tudnak majd közlekedni rajta.

Sajnos a keddi és szerdai pocsék időjárás félbetörte a munkákat, és azóta is rettegve nézek az égre, hiszen hiába dolgoznak ügyesen, gyorsan, szépen, ha ömlik az eső, akkor ők sem tudnak mit tenni. Jövőhét elején már alapoznak is. Még mindig jó pár növény volt útban a telken, de a nagy markoló könnyedén kicsippentette azokat, melyek nem maradhattak. A nagy cseresznye és eperfa megúszta, de jó pár ágat azokról is le kellett vágni.

Tippjeim

Ha elkezdődött a munka, fotózz sokat! Már most nagyon jó érzés összehasonlítani a jelenlegi állapotot a régivel, hát még milyen lesz, amikor már állnak a falak, és tető is lesz rajta. Nem szeretném elkiabálni, de végül azt a kivitelezőt választottuk, aki amellett, hogy alaposabb és átgondoltabb ajánlatot adott, még szimpatikusabb is, mint a többiek.

Ha nem zuhog minden nap az eső a héten, akkor jövő pénteken újra jelentkezem!

Nelli

 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

18 − tizenegy =

hirdetés