Nelli és Levi házat épít (27.) Napok kérdése, és tető alá kerül a ház!

Nelli és Levi Budapest vonzáskörzetében, családi házas zöldövezetben építi fel az otthonát. A tervezés és a kivitelezés folyamatáról, az aktualitásokról hetente olvashatunk Nellitől, aki amellett, hogy dokumentálja a történéseket, igyekszik hasznos információkkal szolgálni, így pénteki beszámolói révén nyomon követhetjük, mi mindennel jár egy kertes ház megvalósítása. Az eddig megjelent 26 összeállítás itt olvasható >>

Haladunk-haladunk, ennek ellenére Peti, a művezetőnk azt mondja, ne nagyon éljem bele magam abba, hogy a karácsonyt a házban fogjuk tölteni. Nagyon ki vagyunk centizve időben, elegendő egy-két nap rossz idő, s máris lőttek a nagy tervnek.

hirdetés 

hirdetés 

A tartófalak állnak, az alsó szint födémet bezsaluzták, kapott egy erős vasalást és csütörtökön megérkezett a beton is. Ennek most kell pár nap pihenő; jövő hét kedden a tető szintugrásnál (a leendő lépcsőnél, ld. fotók) folytatódik a falazás, aztán kezdődhet a födém zsaluzása a felső szinten. Így, ha minden a terv szerint halad, keddhez egy hétre tető alatt lesz a ház.

Monolit födémünk van; a nappali jelenleg úgy néz ki, mint egy vaserdő, s ezek a cölöpök pár hétig maradnak is.

Véglegesítenünk kellett, hogy hova és hogyan szeretnénk feltenni a mennyezeti lámpákat, mivel a villanyszerelőnek elő kell készítenie a munkát, amikor a födémen dolgoznak. Levi mániája a látszó beton, és most épp azon alkudozunk, hogy a plafon maradhat-e csupasz beton, vagy ragaszkodom a vakoláshoz. Még nem tudtam dönteni. Az mindenképp mellette szól, hogy kevesebbet kell vakolni, így időt is nyernénk.

A múltkor kertépítéshez választottam valakinek növényanyagot, a Parthenocissusok gyönyörűen vöröslő levelekkel kínálták magukat megvételre. Ennek folyományaként öt tő csodásan pirosló vadszőlővel jelentem meg szerdán a telken. A kivitelező srácok közölték, értik a célzást: én már parkosítanék!

A vadszőlőket ahhoz a kerítéshez telepítem, ahová a konyha ablaka néz – minden évszakban más-más élő festményként díszelegnek majd.

Nelli

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

10 + 15 =

hirdetés